Kitesurfster Lammerts heeft olympische aspiraties | Wereldnieuws uit je regio | wereldregio
Logo wereldregio.nl
Foto:

Kitesurfster Lammerts heeft olympische aspiraties

  Actueel SD|Sport

Annelous Lammerts, de kitesurfster uit Schuddebeurs, is in de race voor de Olympische Spelen 2024.

Namens Nederland wil ze dan uitkomen op het onderdeel Mixed Kitefoilen, dat in het genoemde jaar voor de eerste keer olympisch is. De Spelen van 2024 hebben plaats in Parijs. Lammerts, die binnenkort 28 jaar wordt, traint al mee met het Kitefoil TeamNL en heeft concurrentie van twee andere vrouwen.
Samen trainen ze aan de Brouwersdam onder begeleiding van oud-wereldkampioen Casper Bouman. Met haar keuze voor het steeds populairder wordende kitefoilen laat Lammerts (foto) het freestylesurfen en het kiteparksurfen, waarin ze wereldkampioen werd, achter zich. In het Mixed Kitefoilen bestaat ieder nationaal team uit een man en een vrouw. Gezamenlijk nemen zij het in een relay format, de aflossing, op tegen de andere landen. Degene die het snelste zijn, winnen.
De selectie voor het Nederlands team wordt pas kort voor aanvang van de Olympische Spelen bekendgemaakt. Lammerts: ,,Ik vind het kitefoilen leuker dan verwacht. Ik heb besloten er vol voor te gaan”. Ook het perspectief van het al dan niet doorgaan van wedstrijden in haar discipline vanwege corona, heeft Lammerts ertoe bewogen een andere koers te varen. (foto Andy Troy)