Afbeelding

Duiveland heel goed uit startblokken

Actueel SD|Sport

Duiveland heeft zich zaterdag kunnen afsluiten van de troosteloze omstandigheden en kent mede door die instelling een dito start van de competitie in de derde klasse B.

En dat ondanks een beroerd begin van de derde wedstrijd (3-1-winst) van het vanwege corona onvoorspelbare seizoen 2020/2021 tegen Seolto. De Zevenbergse formatie, dat het afgelopen afgebroken seizoen onderaan bungelde in de derde klasse B, kwam namelijk in de achtste minuut op een 0-1-voorsprong op het Oostersportpark maar kreeg daarvoor al twee aardige mogelijkheden op een treffer. ,,Seolto begon goed”, constateerde Duiveland-oefenmeester Rohan de Geus. ,,Als ze het beter hadden uitgespeeld, hadden ze met 0-2 voor kunnen staan.”
Met de ene Zevenbergse treffer en een kans op iets meer was de koek eigenlijk wel op voor Seolto. ,,Het scheelde ook dat wij snel de 1-1 maakten”, merkte De Geus terecht op. De gelijkmaker kwam in de twintigste minuut van de voet van spelmaker Robbert de Bruine, die deze zaterdag bij alle Oosterlands doelpunten betrokken was. De middenvelder werd op het zware, regenachtige veld de diepte ingestuurd en schoof de bal van een aardige afstand keurig in de korte hoek. Zeven minuten later gaf hij Donny van Dongen een goede kopkans op een voorsprong voor de thuisploeg, maar het was Thijs Rentier die koppend vlak voor rust op aangeven van De Bruine wel succesvol was: 2-1.
Seolto was toen al afgehaakt. Het leek wel alsof de ploeg een pikstart wilde maken om de wedstrijd daarna ‘gewoon’ uit te kunnen spelen. Het was echter Duiveland dat de wedstrijd echt kon uitspelen, zeker na de 3-1 van Jordi Wesdorp in de 55e minuut, die de rebound na een inzet van De Bruine benutte. ,,Wij scoren op goede momenten en konden het uitspelen”, aldus De Geus. ,,Als ik dan een kritisch puntje moet noemen is dat wij het beter uit hadden moeten spelen. Maar wij hoefden niet meer.” En Seolto kon (al lang) niet meer.
Naast de goede competitiestart, zeven uit drie en voor 98 procent behaald zonder Ronald Zwager, is de Bevelandse coach tevreden over de huidige kracht van Duiveland. ,,Het was toch altijd een beetje de Ronald-show hier en nu hebben we laten zien dat we zonder hem resultaten kunnen halen. Dat is op dit moment de grootste winst in.”
Echter, Duiveland-Seolto was vooral een wedstrijd die net als alle anderen sinds zaterdag zonder publiek gespeeld moest worden. Hoe die omstandigheden waren en hoe Duiveland-speler Dylan van Klinken dat ervoer, is vrijdag te lezen in de papieren editie van WereldRegio. ,,Het is een beetje troosteloos”, sprak Van Klinken na afloop alvast.