Logo wereldregio.nl
Foto: Maarten van Hassel

Prettige start opgefrist Forza-vrouwen

  Actueel SD|Sport

Het eerste vrouwenteam van Forza, behoorlijk opgefrist en door elkaar geschud na het vorige seizoen, is de nieuwe volleybaljaargang prettig begonnen.

Tijdens de openingswedstrijd in sportzaal de Vanger, die helemaal coronaproof was ingericht, werd zaterdag met 4-0 (25-14 25-22 25-23 25-18) van Vollido gewonnen. Nadat het nieuwe team – er zijn deze zomer vijf spelers vanuit het tweede doorgeschoven – in de voorbereiding steeds beter aan elkaar ging wennen, kwam het er tegen Vollido ook uit.
In de eerste set moest Forza nog even wennen, maar door twee series met veel servicedruk, van eerst Lisa Padmos en daarna Daphne Folmer, plus een lage foutenlast werd dat bedrijf overtuigend gewonnen. Na lang gelijk op gegaan te zijn met mooi verdedigde ballen van Bonny Leenders en flinke knallen van Manon Smolders aan het net, zorgde Celine Kooman er met haar servicebeurt voor dat haar team in de tweede set kon uitlopen en opnieuw een set pakte. In een spannende derde set werd de foutenlast van Forza-vrouwen op tijd omlaag gehaald waardoor set nummer drie ook naar de thuisploeg ging.
Het vierde bedrijf werd ook een prooi voor Forza vanwege de continue service- en aanvalsdruk. Hierdoor kwamen de volleybalsters eigenlijk nooit echt in de problemen en was de eerste vijfpunter van het seizoen 2020/2021 op de openingsdag meteen een feit.
De mannen van Forza/Intermezzo, ook voorzien van het nodige nieuwe bloed, leed zaterdag een 0-4-nederlaag tegen een degelijk spelend Erasmus. De setstanden waren zaterdagavond in De Vanger 21-15 26-28 21-25 23-25. Met name het verlies van het tweede bedrijf hakte er mentaal - de ploeg liet vier setpunten liggen - aardig in. Hoe coach Tonie van Breda de eerste wedstrijd met zijn ‘nieuwe’ ploeg beleefde en hoe het volleyballen in coronatijd is, is vrijdag te lezen in de papieren editie van WereldRegio. (foto Maarten van Hassel/devolleyfotoman)