Logo wereldregio.nl
Foto:

Zes tiebreaks op eerste avond Gruttepikkers II-toernooi

  Actueel SD|Sport

Op de eerste avond van het Gruttepikkers II-toernooi zijn zes van de twaalf gemengd dubbels in een super-tiebreak geëindigd.

De spannendste was die het gemengd dubbel D (actuele rating 7,3-8,1) waarin het als tweede geplaatste koppel Jan van de Welle/Rianne Struijk een flinke dobber had aan Tim van der Bok/Ingrid Oostenbrugge. Nadat beide koppels een set met 6-4 op hun naam hadden geschreven op de tennisbanen van TV Duiveland, moest een super-tiebreak de beslissing brengen. Daarin werd het 15-13 voor Van Welle/Struijk.
Veel minder spannend was de super-tiebreak bij de wedstrijd Serge/Berrevoets/Esmeralda van Boven-Peter Talen/Anita Hartman in het gemengd dubbel C (actuele rating 6,2-7,2). Eerstgenoemde, als tweede genoteerd op het Nieuwerkerkse tennistoernooi, zegevierde met 10-2. Het als eerst geplaatste duo in dezelfde categorie had een makkelijkere openingspartij: Loekie den Hollander en Paul van Burg zetten Marcin Wojciechowski en Tiny Joziasse-Matthijsse vrijdagavond met 7-5 6-0 aan de kant.
Het Gruttepikkers II-toernooi gaat vandaag (zaterdag) en zondag verder. Met name zaterdag zijn de weersvoorspellingen niet best.