Logo wereldregio.nl
Foto: Kees Bin

,,Hoop dat commerciële belangen eens niet leidend zijn"

  Actueel SD|Sport

Het amateurvoetbal is klaar, maar de eredivisie (nog) niet. Hoe kijken de eilandelijke voetballers ernaar?

,,Dat de KNVB langer doet over de eredivisie, lijkt me logisch”, vindt Robin Provoost (ZSC’62). ,,Onder druk van de UEFA, die het liefst alle competities uitgespeeld ziet worden, is het moeilijker om die knoop door te hakken. Hier gelden enorme belangen, vooral financiële.” Ronald Zwager (Duiveland) snapt het besluit met betrekking tot de eredivisie wel. ,,De KNVB wil een eerlijk einde van de competitie. Tel daarbij de zwaarwegende commerciële belangen van een ieder en dit resulteert dan in het zo lang mogelijk uitstellen van een definitieve keuze. Ik moet eerlijk zeggen dat ik denk dat het lastig zal worden en eigenlijk maakt het me ook niet zoveel uit. Er gebeuren op dit moment dingen die veel belangrijker zijn en eerst opgelost moeten worden.”
Remco Theunisse (WIK’57): ,,Het besluit van de eredivisie duurt erg lang, maar daar spelen grote belangen waardoor een streep door het hele seizoen grote gevolgen kan hebben. Ben benieuwd wat er gebeurt”. Jesse van der Linden (op de foto derde van links) vindt dat je op een gegeven moment gewoon een streep moet trekken. ,,En zeggen dat het seizoen klaar is. Ik snap dat het heel lastig is voor de KNVB, aangezien er veel op het spel staat voor de clubs.” Teamgenoot Rody Vermue (links) zegt er het volgende over: ,,Over de eredivisie moet zo snel mogelijk een beslissing gemaakt worden. Daar spelen natuurlijk wel een stuk meer belangen dus is wel moeilijker om een besluit te nemen als in het amateurvoetbal”.
Robbert Padmos (SKNWK) schat de kans ‘vrij klein’ in dat het seizoen in de eredivisie wordt afgemaakt. ,,Ik begrijp aan de ene kant ook wel dat ze, gezien de commerciële/contractuele belangen, de eredivisie er niet zo maar uit gooien. Ik hoop in ieder geval dat bij het maken van een keuze de commerciële belangen eens niet leidend zijn.” Senna Steenhorst (Brouwershaven) snapt dat de KNVB de eredivisie graag uit laat spelen. ,,Maar in deze tijd is het niet anders dan de competitie ten einde verklaren. Als je het alsmaar gaat uitstellen, loop je ook weer tegen andere problemen aan en loop je niet op schema. Je gezondheid is ten allen tijde het allerbelangrijkste en in deze tijd moeten we daar voorzichtig mee om gaan.” (foto Kees Bin)