Logo wereldregio.nl

Spannende tiebreak beslist vrouwendubbel Winter Gruttepikkers

  Actueel SD|Sport
Foto:

Een super-tiebreak van 18-16 was één van de ingrediënten op de finaledag van het Winter Gruttepikkers.

Deze beslissende 'set' had zondag op het tennispark van TV Duiveland plaats in de eindstrijd van het vrouwendubbel E (actuele rating 8,4-9,3) tussen Angela Jong/Ellen Jongebreur uit Nieuwerkerk en het Bruse stel Angela Giljam/Marian Ruitenbeek. De eerste set was voor het thuisspelende koppel met 6-3, die daarna de tweede via een 9-7-tiebreak naar de 'overkant' zag gaan. In een zeer spannende super-tiebreak, met wedstrijdpunten over en weer, was het 'Jonge-duo' de gelukkigste.
In het mannendubbel E (actuele rating 8,2-9,3) stond Gijs Golverdingen uit Zonnemaire voor de eerste keer sinds 2012 in de finale van een Schouws tennistoernooi. Met Eric Boot won Golverdingen met 7-6 (7-5) 7-5 van Frank Kamsa en Roy Klop uit Bruinisse.
Eerder op de finaledag, die miezerig begon, moest Kamsma ook al het onderspit delven in de eindstrijd van het gemengd dubbel C (actuele rating 7,1-7,9). Met Anne Flikweert werd er met 6-4 4-6 10-6 verloren van Quinten en Jessica Rode. Net als Kamsa moest ook Serge Berrevoets de winnaars tweemaal de hand schudden. Met plaatsgenoot Marcel Steine legde de Zierikzeeënaar het af in het mannendubbel B (actuele rating 5,6-6,6) tegen Robbert van de Zande en Ingmar Coppools: tweemaal 6-4. In de finale van het gemengd dubbel B (actuele rating 6,0-6,9) met Kristel van Schaik moest Berrevoets in drie bedrijven (3-6 6-4 10-7) zijn meerdere erkennen in Sander van Westen (foto) en Anita in 't Veld.
Het weer was het Winter Gruttepikkers net als in 2019 niet zo goed gezind. Toen gooide de stevige wind roet in het (finale)eten, de donderdag werd nu helemaal geskipt vanwege de vele regenval. Door en een ander te verschuiven en met hulp van LTC Zierikzee is bijna alles toch nog gespeeld.