Schouwse goals schaars na 'carnavalspauze'

Actueel SD|Sport

Niet meer dan vijf goals vielen er (te noteren) op de eerste speeldag na de 'carnavalspauze'.

Met één van die vijf wendde Michel Maaskant een zekere nederlaag bij De Meeuwen in Zoutelande af. De middenvelder van Bruse Boys knalde met een heerlijke dropkick van ongeveer vijfentwintig meter in de 93e minuut de meer dan terechte 1-1 binnen. ,,De eerste twintig minuten van ons waren niet goed. Je merkte dat diverse mensen de afgelopen weken niet altijd getraind hadden en zo", merkte Bruse Boys-coach René Scholts op. Na de 1-0 was de thuisploeg amper gevaarlijk. ,,Wij hebben ook niet veel kansen gehad, want we kwam er niet echt goed doorheen."
In die fase had poulegenoot MZC'11 bij Walcheren, de nummer laatst in de tweede klasse E, de zege al binnen, al ging het zeker in de eerste helft niet van harte. ,,Toen hadden we moeite met hun strijdlust en fysieke spel", zag MZC'11-trainer Edwin Kriens. ,,Daarbij, op een knollentuin voetballen valt niet mee voor ons. Walcheren maakte hun kansen niet af." In de tweede helft greep de oefenmeester in met een dubbele wissel. ,,Toen draaide het beter en hebben we geen problemen gehad."
Een trapje lager in de derde klasse B leed ZSC'62 een ingecalculeerde nederlaag tegen koploper Halsteren. ,,Maar we lieten ons wel heel makkelijk naar de slachtbank leiden", vond ZSC'62-coach John Tahapary. ,,Snel vergeten." Duiveland-collega Rohan de Geus beleefde met zijn ploeg tegen Seolto, de rode lantaarndrager, ook een teleurstellende middag met een 1-1-gelijkspel. Een fout van doelman Simon de Bruine, die de bal in de voeten van de Seolto-spits schoot en hem vervolgens over de keeper schoot, betekende de 0-1. Een halfuur voor tijd werd het uit een corner 1-1. ,,Maar daarna hebben we niets meer gecreëerd", aldus De Geus.
In de vierde klasse boekte SKNWK bij Cadzand een late, nipte en terechte 0-1-zege. Pas in 86e minuut werd de zege een feit. Brouwershaven-oefenmeester Danny Sandhövel zag zijn team op ook al Zeeuws-Vlaamse bodem terecht onderuit gaan. ,,Spui had in de eerste helft een aantal goede kansen en wij vlak voor rust ook een grote kans uit een corner." Meteen in de tweede helft werd het 2-0. Sandhövel: ,,Dan wordt het heel lastig, maar de 4-0 was wel iets geflatteerd". (foto Dick van Wolferen)