Rini de Looze bij een foto van zijn opa die steenhouwer in Zierikzee was. “Hij was een noeste arbeider. Ik zie hem als een groot voorbeeld.”
Rini de Looze bij een foto van zijn opa die steenhouwer in Zierikzee was. “Hij was een noeste arbeider. Ik zie hem als een groot voorbeeld.”

“Mensen bewust maken van hun doel voor toekomst”

Actueel SD|Ondernemen

De Looze Financiën bestaat vijfentwintig jaar. “Historische vastlegging is heel belangrijk, maar ik wil mensen bewust maken van hun doel voor de toekomst. Dat is mijn taak”, aldus Rini de Looze.

Met de inwoner van Dreischor, opgegroeid in Zierikzee, is de gelijknamige eigenaar van het kantoor genoemd. Sinds 1 december 1997 heeft Rini de Looze dat kantoor. Hij doet het niet alleen want in Marjolein Verkaart en Barbera Kosten heeft de zestiger twee zeer gewaardeerde medewerkers. Ze werken er respectievelijk ruim vijftien en tien jaar. “Ik ben blij met het kleine, pragmatische team. We zijn altijd praktisch en doelgericht. Om ons heen hebben we elf specialisten waarmee we veel kunnen ‘veroorzaken’. 

Het begeleiden van zijn klanten ziet De Looze als zijn grootste ‘missie’. Hij legt uit hoe hij dat ziet. “Mijn visie en doelstelling is er op gericht mensen naar ene goede toekomst te brengen. Naar de toekomst die ze voor ogen hebben. Wat willen ze bereiken? Dan ga je naar richting life planning. De bewustwording vanuit een evenwichtige, financiële planning staat bij mij centraal.” Die evenwichtigheid zit ‘m volgens De Looze in drie kapstokken: zaak, belasting en privé. “Ze moeten alle drie even hoog zijn.”

Zo is De Looze bijvoorbeeld betrokken geweest bij de start van graszodenbedrijf Boot uit Burgh-Haamstede en Jan Deurloo Stacaravans. Nog altijd is hij hun belastingconsulent, want zo wil hij graag genoemd worden. “Mensen ergens brengen is gigantisch leuk.”

Naast De Looze Financiën heeft De Looze nog een bedrijf: Trias personeelsdiensten. Dit bestaat uit arbeidsrecht, personeelsadministratie en HR-werkzaamheden.

Meer nieuws