Afbeelding

Zussen Boot een kwarteeuw in gelijknamige knipboetiek

Actueel SD|Ondernemen

Ze zagen het helemaal zitten, een kapperszaak aan de Lammermarkt in Zierikzee. Een jaar lang werd er door familie verbouwd om op een warme dag in juni open te gaan. Laat nu net in dat jaar de populaire paardenmarkt naar het centrum van de stad te zijn verhuisd. Daar ging de goede en gratis reclame.

Henriëtte Sterenborg-Boot en Margo Dalebout-Boot kunnen er deze maandagmorgen in juli 2021 hartelijk om lachen, zoals de twee zussen nog vaker doen tijdens het gesprekje in het voormalige meelhokje. Dit behoorde tot een oude schuur van Bakker Boot, hun vader, die tegenover de huidige knipboetiek een bakkerszaak had. De bakkerij werd verkocht en Henriëtte Sterenborg-Boot en Margo Dalebout-Boot zagen wel brood in een kapperszaak.

Derhalve begonnen ze vijfentwintig jaar geleden met Knipboetiek Boot, het is een omschrijving voor een kapsalon die je zelden meer hoort. Ervoor werkten ze beiden in loondienst bij kapperszaken in Zierikzee, Schiedam en Renesse.

Nu hebben ze zelf drie medewerkers in dienst en twee ervan zijn erg trouw want Astrid Schults en Elvira de Vlieger werken er over afzienbare tijd ook een kwarteeuw. De derde heet Lisanne Dorst en knipt en kapt nu drie jaar aan de Lammermarkt.

Het vaste personeel bepaalt mede het succes van Knipboetiek Boot. Bovendien staan ze open voor nieuwe ideeën, haarlijnen en technieken en producten in het kappersvak. ,,We willen getriggerd worden.” Een voorbeeld ervan is het wegdoen van oude, traditionele haarproducten en deze te vervangen door een nieuwe lijn van een familiebedrijf uit Maastricht. Ze zijn er erg tevreden over.

Het laatste geldt zeker voor hun trouwe klantenkring. Er zitten er bij die zich voor de eerste keer als klein kindje lieten knippen en nu vanuit hun studentenkamer in bijvoorbeeld Leiden bellen of er zaterdag plaats is. Maar een honderdjarige zit ook in de kappersstoel. ,,Dat is echt leuk”, zegt Margo Dalebout-Boot. ,,Je maakt hele levens mee en we zijn erg verbonden met onze klanten.” Henriëtte Sterenborg-Boot: ,,Ieder halfuur is afwisselend. Soms ben je echt zo’n psycholoog”.

Hoewel beiden in de zaak fulltime zijn begonnen, werken ze nu allebei een halve week en niet met elkaar. Zo houden ze het nog wel even vol. ,,Zo lang je iedere dag met plezier doet, is het leuk”, aldus Henriëtte Sterenborg-Boot. 

Meer nieuws