Afbeelding

Tom Krowinkel opent in Bruinisse Heaven Icecream

Actueel SD|Ondernemen

Na tien jaar lang op een ijsfiets te hebben rondgereden, wilde Tom Krowinkel eens wat anders.

Dit is ijssalon Heaven Icecream aan de Schoolstraat in Bruinisse geworden. En ambachtelijk gemaakt ijs is niet het enige dat de inwoner van St. Annaland verkoopt. De openingsdag van Heaven Iceream was er eentje om van te smullen. Bij prachtig lenteweer konden inwoners en toeristen meteen kennis maken met het zelf gefabriceerde ijs (24 smaken) van de 25-jarige Tom Krowinkel. In december is hij begonnen met de verbouwing van het pandje waar eerste Habbekrats, dat een deur is opgeschoven, zat. Naast ijs verkoopt Tom Krowinkel ook koffie (,,Ook een passie van mij”), chocolade en diverse nootjes en zelfgemaakte bonbons.
IJs zit hem in het bloed. Tien jaar geleden begon hij met een ijsfiets. ’s Ochtends maakte hij ijs en in de middag verkocht hij op het strand. Ook hield Tom Krowinkel, die een opleiding tot banketbakker volgde, zich bezig met bruiloften en barbecues. Omdat hij de fiets, die in een hoek van zijn ijszaak staat, teveel weersafhankelijk vond, besloot hij op zoek te gaan naar een pand. ,,Dan kunnen de mensen ook bij minder weer naar de winkel toe. Ik heb hier een grotere productieruimte en de mensen kunnen hier zien wat ik doe.”
Tom Krowinkel beseft dat het een lastige tijd is om een winkel te openen. ,,Het is de slechtste tijd om een start te maken, maar het kan alleen maar beter worden. Je moet ook eens wat durven ondernemen.” Zo denkt zijn moeder er ook over want gelijktijdig met haar zoon heeft ze in St. Annaland Het IJschuurtje geopend.

FOTO
Tom Krowinkel in zijn ijssalon Heaven Icecream in Bruinisse.

Meer nieuws