Logo wereldregio.nl

Vlor begeleidt kinderen met diverse leerproblemen

  Actueel SD|Ondernemen

Elske Moerman is een praktijk voor remedial teaching, Vlor, gestart. De inwoner van Noordgouwe begeleidt leerlingen met leerproblemen en is in het bijzonder gespecialiseerd in rekenproblemen.
 

Eigenlijk Elske Moerman begin maart met Vlor (verdiepen, leren, ontwikkelen en remediëren) willen starten, maar de reden van uitstel was corona. In oktober is ze alsnog begonnen. In twaalf lessen wil ze de hulpvraag in kaart brengen en ermee aan de slag gaan in samenwerking met school. De leerproblemen kunnen allerlei oorzaken hebben, geeft Elske Moerman aan. Zo begeleidt ze kinderen met een achterstand vanwege een ziekte, kinderen die hoogbegaafd zijn of kinderen die moeite hebben om te leren. ,,Sommige kinderen zijn ‘bang’ voor het rekenboek. Waar begint die ‘stress’? Via afstemming met school zet ik zoveel mogelijk in op reguliere leerlijnen.” Elske Moerman, die tussen 2005 en 2007 lesgaf bij Obase en er Intern Begeleider was, geeft ‘verdiept’ les. ,,Het is goed kijken en analyseren en geen rondje herhalen.”

Naast rekenbegeleiding kun je bij Vlor, gevestigd op de begane grond van Victoriakliniek aan de Koning Gustaafweg in Zierikzee, ook terecht voor begrijpend lezen, spelling, studievaardigheden en Engels. Vanaf november begint Elske Moerman met ‘Beter bij de les’ waarbij termen als concentratie, aandacht en planning met betrekking tot school centraal staan.

www.vlor.nl