Logo wereldregio.nl
Foto:

Start bouw Boutiquehotel Ter Zand

  Actueel SD|Ondernemen

Na de sloop van manege Lisidina in Burgh-Haamstede is deze week gestart met de bouw van Boutiquehotel en Garden Suites Ter Zand. De manege aan de Hogeweg was al lange tijd buiten gebruik en het vinden van een nieuwe bestemming voor deze locatie had heel wat voeten in de aarde. Nadat een aantal eerdere plannen van eigenaar DPP Projectontwikkeling door de gemeente waren afgekeurd, is er nu overeenstemming voor de bouw van een kleinschalig hotel in het hogere segment. ,,De locatie aan de Hogeweg, recht tegenover de entree van de Domeinen en Zeepeduinen, leent zich daar uitstekend voor,” aldus Marco Bij de Vaate, directeur van DPP. ,,Het plan is ingepast binnen de omringende bebouwing, waarvan de bestemming grotendeels wonen en logeren is.” Met de start van de bouw van het hotel komt een einde aan een leegstand van negen jaar.

Het hotel gaat bestaan uit twee centrale gebouwen aan de straatzijde, bestaande uit één bouwlaag met een kap. Hierin komen de entree met lounge en 53 hotelsuites. Daarachter komt het centrale parkeerterrein, en daar weer achter worden 32 vrijstaande gardensuites in een tuinsetting gerealiseerd. De bebouwde oppervlakte (ca. 2000 m2) van het terrein is in het huidige plan beduidend lager dan de planologische mogelijkheden (ca. 5500 m2), zodat er veel ruimte is voor groen: een grote tuin met waterpartijen, die aan de zijde van de N57 overgaat in een kleinschalig natuurgebied met wandelpad. Het totale project omvat 3,6 hectare. 

Bij de Vaate: ,,Het hotel krijgt de naam Ter Zand en wordt een zogenoemd boutiquehotel. Dat is een kleinschalig hotel dat een luxueuze, eigenzinnige maar ook intieme sfeer heeft. Boetiequehotels worden gekenmerkt door een persoonlijke stijl en accommodatie, dat streven we na in de uitvoering van de verschillende gebouwen. De vormgeving van het hotel en de stijl van inrichting zullen eerder het gevoel van een herenhuis of villa geven in plaats van een hotelsfeer. Om de internationale allure te benadrukken is de exploitant momenteel in onderhandeling met verschillende grote hotelnamen, om aan ons hotel Ter Zand te verbinden”. 

Inmiddels is gestart met de verkoop van de 32 gardensuites aan particuliere beleggers en zijn er nog enkele suites te koop. De twee voorste gebouwen met in totaal 53 hotelsuites zijn verkocht aan één grote investeerder. De oplevering van het totale project wordt verwacht in maart 2021.