Afbeelding

Open middag Weekra vanwege nieuwe wasmachines en drogers

Actueel SD|Ondernemen

Weekra heeft haar wascapaciteit flink vergroot. Het schoonmaakbedrijf uit Scharendijke heeft namelijk zeer recent de oude wasmachines en drogers vervangen door nieuwe en geavanceerde apparatuur waardoor er simpelweg meer was verwerkt kan worden.

Belangstellenden kunnen woensdag 11 december tussen 13.00 en 18.00 uur komen kijken tijdens een open middag. In 2016 breidde Weekra al eerder haar wasserijwerkzaamheden uit door de overnam van Repard, het bedrijf van wijlen Kees Snoek. Hierna is de groei van de wasserij aan De Lelie alleen maar doorgezet. De alsmaar toenemende vraag noopte Weekra ertoe te investeren in nieuwe machines. De twintig tot vijfentwintig jaar oude machines waren erg energievretend, iets wat anno 2019 bijna niet meer kan.
De oude wasmachines verwerkten achtenachtig kilo was over een aantal apparaten in een uur, de nieuwe verstouwen 121 kilo in zes wasmachines die er een kwartier minder lang over doen. Ook de droogcapaciteit is vergroot: van vijfenveertig naar vijfenzestig kilo in een keer. ,,Het wasproces gaat sneller en we kunnen nog meer verzetten", geeft Jean-Paul van der Weele namens Weekra aan. ,,Er is een ontzettende groei." Er is namelijk nog altijd veel vraag om linnen- en beddengoed uit de recreatiesector, hotels en restaurant te laten wassen. Particulieren geven ook grote dekbedden en persoonlijke was bij de Weekra af. Dagelijks werken er continue vijf mensen in de wasserij. De nieuwe machines zijn zo geavanceerd dat storingen op afstand verhopen kunnen worden. Ook zit er een automatisch doseringssysteem: de machine voegt zelf een bepaalde hoeveelheid zeep en wasmiddel toe.
Ondertussen kijkt Weekra weer vooruit. In november 2020 gaat het bedrijf aan de voorkant uitbreiden voor kantoren en opslag van containers.