Afbeelding

Voor de leeuwen

Column

Toen ik afgelopen weekend op mijn eigen verjaardagsfeestje de zoveelste bitterbal in mijn mond stopte, vroeg een vriend aan mij hoe het kwam dat ik toch niet dik werd. Voldoende sporten was mijn antwoord. Dat is ook een manier zei hij. Hij had namelijk op TikTok voorbij zien komen dat steeds meer mensen, influencers, het diabetesmedicijn Ozempic gebruiken om af te vallen. Dit medicijn verlaagt namelijk je bloedsuikergehalte en vermindert je eetlust. Het nadeel is alleen dat je ervan aan de spetterpoep kan raken én dat de mensen die dit medicijn echt nodig hebben er niet meer aan kunnen komen. Dat allemaal omdat die idiote influencers en hun volgers het product massaal opkopen. 

Enfin, het is weer een rare afvalhype waar genoeg dwazen op aanhaken. Bovendien is het hebben van een iets groter lichaam, niet altijd erg. Bijvoorbeeld als je een fanatiek aanhanger van Extinction Rebellion bent en je elke dag van de A12 wordt gespoten door een waterkanon, dan is het hebben van een extra kwabbetje vet wel lekker. Ik las dat de actiegroep naar de rechter is gestapt, omdat ze het gebruik van waterkanonnen tijdens hun demonstraties willen laten verbieden. Het levert namelijk blauwe plekken op en het creëert een bedreigende en gevaarlijke situatie. Dan zijn de klimaatprotestanten zeker niet in de Johan Cruijff Arena geweest afgelopen zondag. 

Daar was er pas echt sprake van een gevaarlijke situatie, nadat hooligans met grof geweld het gebouw betraden. De klassieker van afgelopen zondag gaf maar weer eens aan dat het hooligangeweld in de stadions een zeer groot probleem is, waar een passende maatregel op gevonden moet worden. Ik hoop in ieder geval niet dat ze alcohol in de stadions gaan verbieden, want de gewone voetbalkijker moet toch gewoon een lekker biertje kunnen happen tijdens een wedstrijd. Ook hoop ik niet dat er in elk stadion netten worden geplaatst, dat vind ik zo ongezellig kijken. Daarnaast denk ik dat als je supporters opsluit als dieren, ze zich ook als beesten gaan gedragen. 

Over beesten gesproken! Bij de Partij voor de Dieren is het ook een enorm rommeltje. Terwijl u dit leest kan het zijn dat Ouwehand alweer terug is als partijleider en als u mijn column uitheeft, kan ze zich alweer hebben teruggetrokken. Het gaat vlug daar, zo vlug als een haas zou ik willen zeggen. Wie overigens een goede opvolger zou zijn voor Ouwehand, is een man die nu toch zonder baan zit: Sven Mislintat! Dat is nog een enorme rund ook, dus dat past wel. 

Goed, genoeg héle flauwe grappen over de Partij voor de Dieren. Straks word ik door u, de lezer, nog voor de leeuwen gegooid. Laat ik maar gauw een eend aan deze column breien, eind bedoel ik!

Stefan van Doorn

Meer nieuws