Afbeelding

Sportgala

Column

Nee, ik ga hier zeker niet pleiten om de sportverkiezingen van Schouwen-Duiveland over het jaar 2023, het eerste (sport)jaar zonder dat corona een ‘plaaggeest’ is, niet te houden.

Maar ja, het is wel een onderwerp om even aan te snijden. De eilandelijke sport blinkt het eerste half jaar niet bepaald uit in een stortvloed aan prestaties.
Vooropgesteld, het zou zonde zijn dat het sportgala, zoals het begin februari in Laco sportcentrum op succesvolle wijze werd gehouden, geen passend vervolg zou krijgen. Maar voor een sportgala met inhoud zijn prestaties nodig en het liefst meerdere resultaten zodat er wat te ‘kiezen’ valt.
Zowel individueel als gezamenlijk loopt het niet over. Verre van zelfs. Stephanie de Frel, dressuuramazone, meervoudig gast en eenmalig winnaar van de sportverkiezingen, kroonde zich tot Zeeuws kampioen in het ZZ licht en Esra Nelisse, springamazone en nog nimmer genomineerd, verbaasde door Jumping Amsterdam in 1,30 meter-klasse te winnen. Andere prestaties van vrouwen? Nee. Prestaties van mannen cq. jongens? Nul. Nieuwe talenten? Nog niet gezien. Of misschien wel over het hoofd gezien.
Wat ploegen betreft hoef je bij de voetbalclubs niet aan te komen. Geen enkele kampioen, ZSC’62 en SKNWK zakten af naar de vierde klasse. De golfers van Grevelingenhout degradeerden na vier seizoenen naar de eerste klasse en daarin belandde ook de vrouwenploeg van volleybalvereniging Forza. Zijn er dan nog helemaal geen teams die wat hebben laten zien? Zeker wel. Bij Delta Sport verwelkomden ze twee weken geleden liefst drie nationale kampioenen in de acrogymnastiek, waaronder de beste sportploeg van 2022, het duo Babette Verkerke/Saphira van Dam.
Daar gaat geen sportploeg in het tweede half jaar van 2023 overheen komen. Voor de rest nog goede, noemenswaardige prestaties in de glazen bol? Zie het niet gebeuren, maar wordt graag verrast. Mocht er onverhoopt geen sportgala komen, dan zijn de acroploegen al in het zonnetje gezet door de gemeente (zie krant vrijdag 7 juli. Regeren is immers vooruitzien.

Meer nieuws