Afbeelding

De bank

Column

Vakantie doet ogen openen. Een bank bijvoorbeeld, is een bedrijf dat goed op iemands centen let. Ze helpen je met betalingsproblemen, nemen je geld in bewaring en geven daar rente voor terug. Bij problemen met een pinpas of op wat voor gebied dan ook helpen ze je onmiddellijk en zijn altijd bereikbaar en behulpzaam. FOUT!!!! Helemaal niks van waar, ik erger me al jaren aan de arrogantie van dit instituut. Iedere bank is van ons eiland verdwenen en met name de oudere inwoners moeten het maar uitzoeken met alle ongemakken van dien. Bellen, mailen; het helpt allemaal niet. Ze kunnen en mogen je niet op afstand helpen, dus naar Goes met z’n allen, in de rij voor de balie en dan nog niet fatsoenlijk geholpen worden. Het is om je kapot te ergeren. Rente voor je centen… nou al jaren niet. Het is van de gekke dat op een eiland waar in de zomer 150.000 mensen extra wonen, er bijna geen pinautomaat te vinden is. En als je hem gevonden hebt te moeten constateren dat hij leeg is. Hoe heeft het zover kunnen komen dat een bedrijf wat voor ons werkt zich terugtrekt uit onze omgeving en het probleem afstand overbruggen maar gewoon bij ons neerlegt. Oudere inwoners die niks hebben met online transacties of digitaal (pin of telefoon), kunnen betalingen gewoonweg niet doen omdat ze daar geen hulp bij hebben. 

Bij deze een oproep aan de banken… Vroeger reed er op ons eiland een auto rond van de toen nog NUTS spaarbank die dorp voor dorp aandeed. Dit moet en kan wat mij betreft terugkomen maar dan een elektrische bus die alle banken gelijk vertegenwoordigt, die op elk dorp een uur in de week staat voor de inwoners van ouderdom of minder mobiele mensen zodat ze hun bankzaken in hun eigen omgeving kunnen afhandelen, want je laat je klanten toch niet stikken? Klant is toch koning?

Ook de VVV heeft het veld geruimd, logisch want nog nooit zijn er zoveel toeristen op ons eiland geweest als de laatste jaren. In het land waar wij op vakantie waren organiseert de lokale VVV iedere week een activiteit voor de toerist met muziek en markten. Wat een schande dat het hier niet meer kan.

Mijn vrouw houdt me tegen, anders was ik allang een nieuwe bank begonnen voor al onze inwoners en had ik persoonlijk een vereniging voor de toerist opgericht en had ik ze 1 x in de week allemaal toegezongen en had ik allemaal kraampjes met lokale lekkernijen neer laten zetten op een plaats die onze gasten aangesproken had. Wat me brengt op de vismarkt in Zierikzee, wat zou ik daar graag bolussen, zeekraal, babbelaars verkopen en zeeuwsche liedjes zingen…. Wie helpt mij dit te doen? 

Steef van der Wekken

Meer nieuws