WIK'57 versloeg in Kamperland Bevelanders
WIK'57 versloeg in Kamperland Bevelanders

Ploeg oud-trainer pijnigt MZC’11 in titelrace

Sport

In de eerste van drie opeenvolgende uitwedstrijden in de tweede klasse E is het meteen misgegaan voor MZC’11.

Uitgerekend Alexander van Keulen, oud-trainer van de Zierikzeese ploeg, die MZC’11 in 2016 voor het laatste kampioen maakte in de tweede klasse, en momenteel coach bij Arnemuiden, zorgde voor het eerste verlies van MZC’11 in het seizoen 2023/2024. Wekenlang was er door diverse spelers voor gewaarschuwd dat er een lastige reeks aan uitwedstrijden aan zat te komen en toch oogde het elftal van oefenmeester niet scherp genoeg en liep ze de hele wedstrijd in Arnemuiden achter de feiten aan. Toch was het een wedstrijd met kansen over en weer. Echter, toen Rody Vermue de 2-3 vergat te maken, schoot Arnemuiden MZC’11 naar het eerste verlies. Natuurlijk heeft de nederlaag - het moest er natuurlijk een keer van komen want bijna geen enkele kampioen krijgt het voor elkaar niet te verliezen - gevolgen. Heinenoord staat sinds zaterdag op een punt van de Zierikzeeënaren. Er volgen nog drie speelronden.
In de derde klasse B sneed Bruse Boys zichzelf thuis lelijk in de vingers met betrekking tot een plaatsje in de nacompetitie. Na een 1-3-nederlaag tegen De Jonge Spartaan vindt de ploeg van vertrekkende trainer Michel Maaskant zichzelf terug op de zesde plaats. Vooralsnog is Bruse Boys in het competitieslot te afhankelijk van de resultaten op andere velden om zich te plaatsen voor het seizoenstoetje.
In de vierde klasse C hebben de eilandelijke kampioenskandidaten, WIK’57 en Duiveland, de ‘buitenstaanders’ een flinke tik in de titelrace gegeven. Koploper SKNWK won zoals verwacht van WFB, Duiveland won netjes bij Herkingen’55 en WIK toonde karakter in Kamperland. Een 2-0-achterstand bij Bevelander werd omgebogen tot een 2-3-zege. Door deze resultaten blijft SKNWK aan kop staan, gevolgd door Duiveland (op een punt) en WIK’57 (op twee punten). Op papier hebben de Nieuwerkerkers het makkelijkste programma en op de laatste dag is het Duiveland-WIK’57. De vierde klasse C blijft spannend en knotsgek tot en met de laatste minuut.  

UITSLAGEN
AMATEURVOETBAL
Tweede klasse E:
Arnemuiden-MZC’11 4-3 (1-1 Rody Vermue, 2-2 en 4-3 Martijn Dalebout)

Derde klasse B:
Bruse Boys-De Jonge Spartaan  1-3 (1-0 Aart de Waal)

Vierde klasse C: 
Bevelanders-WIK’57 2-3 (1-2 Harmen van de Bok, 2-2 en 2-3 Colin van Wanrooij)
ZSC’62-Westhoek 1-2 (0-1 Delano Westerink, 1-1 Dani de Vlieger, 1-2 Delano Westerink)
Brouwershaven-Colijnsplaatse Boys 5-1 (1-1 Robin van Mourik, 2-1 Cas van der Meer, 3-1 Tim van der Meer, 4-1 Michiel Theijssen, 5-1 Tim van der Meer)
SKNWK-WFB 2-0 (1-0 Dominique Prins, 2-0 Remco van den Berge)
Herkingen’55-Duiveland 1-3 (0-1 Jordy Wesdorp, 1-2 Dylan van Klinken, 1-3 Jordy Wesdorp)

Meer nieuws