Bruse Boys niet groots, wel controle en drie punten

Zonder al te groots te spelen is de eerste wedstrijd van Bruse Boys na de winterstop goed uitgepakt. Op sportpark Volharding werd met 2-1 gewonnen.

Een groot deel van de wedstrijd had de thuisploeg de wedstrijd uit de dertiende competitieronde in de tweede klasse E in handen al besefte de ploeg van trainer René Scholts wel dat ze met name in de beginfase goed weg was gekomen. Na het eerste kwartier had Yerseke ook met 0-2 voor kunnen staan, zei de coach van Bruse Boys. ,,Ze waren veel beter. Toen hebben we het overleefd."
Immers, in de zesde en tiende minuut kreeg de ploeg van oud-Bruse Boys-trainer Alexander van Keulen twee hele goede kansen. Twee hele goede reddingen van Bruse Boys-keeper Kenneth Boogerd maakte die doelpogingen onschadelijk. Nadat de 'storm' van de Yersekenaren was gaan liggen, kreeg Bruse Boys de wedstrijd geleidelijk aan in handen. Tot hele grote kansen leidde het zeker niet, maar de angel uit de Yerseke-aanval was er inmiddels wel uitgehaald. Scholts: ,,In het laatste kwartier van de eerste helft vond ik ons de regie hebben en in de tweede helft zijn we eigenlijk niet in gevaar geweest".
In aanvallend opzicht bood Bruse Boys evenmin veel want pas zeven minuten voor rust kreeg Bruse Boys de eerste goede mogelijkheid op een doelpunt. Ingmar Quist schoot net over. Pal voor rust was de aanvaller uit Zierikzee wel succesvol nadat hij attent reageerde op een schot van Mats Willemse. Via de onderkant van de lat kwam de bal achter de doellijn terecht: 1-0.
In het eerste deel van de tweede helft gebeurde er bijzonder weinig. Pas in de 65e minuut was er een mogelijkheid voor Bruse Boys maar Mats Willemse zag zijn schot net naast gaan. Enkele minuten later moest Boogerd alweer handelend optreden bij een inzet van Yerseke. De jonge goalie uit Ouwerkerk keepte een prima wedstrijd op een momentje na. Maar dat kon hij zich 'permitteren' omdat Quist een kleine tien minuten voor tijd de score op 2-0 had gebracht. Na een afgemeten voorzet vanaf links van Willemse liep Quist in bij de eerste paal en kopte raak in de verre hoek: 2-0.
De wedstrijd leek gespeeld maar een vrije trap van Yerseke bracht drie minuten voor het einde van de officiële speeltijd de spanning terug. Boogerd beoordeelde een vrije trap van Yerseke verkeerd waardoor het 2-1 werd. ,,Die bal moet-ie hebben", oordeelde Scholts. ,,Het is zijn hoek". Met dus nog drie minuten te gaan en wat blessuretijd moet Bruse Boys toch nog even aan de bak om de drie punten veilig te stellen.
Hoewel Yerseke zeker aandrong met hoge ballen in het zestienmetergebied, een vrije trap en een hoekschop bleven de punten, al dan niet terecht, op sportpark Volharding. ,,De jongens hebben het fantastisch gedaan", aldus Scholts, die, desgevraagd, na het duel met Yerseke aangaf bij Bruse Boys te willen blijven voor het seizoen 2020/2021. ,,Ik heb aangegeven dat ik door wil gaan, maar officieel naar buiten toe is er nog niets gezegd."