Duiveland voldoet (toch) aan opdracht

,,We hebben de doelstelling geformuleerd en dat was niet verliezen. Heel simpel." Echter, zo simpel bleek het niet gaan voor Duiveland maar stapte de ploeg na de hele late 1-1 wel met een brede glimlach van het veld.

Dit was kort gezegd hoe het zaterdag op het Oostersportpark verliep tussen gastheer Duiveland en bezoeker Noad'67, geleid door een 'buurtgenoot', namelijk Perry Snoep uit Bruinisse. De twee ploegen troffen elkaar voor 'slechts' 43 minuten omdat vijf weken geleden de scheidsrechter van dienst zich slecht voelde na enkele 'overgeefbeurten' onderweg naar Oosterland en op het veld. Na 47 minuten hield de leidsman het voor gezien, niet wetende dat bijvoorbeeld de eerste selectie van Duiveland dan een lang weekend in Spanje zou zitten.
Niettemin stond er een meer dan representatief elftal op het veld tegen de formatie uit St. Philipsland, dat voor de tweede keer met drie punten achterstand op de thuisploeg naar Oosterland was afgereisd. ,,Het was helemaal geen slecht team voor een helftje", merkte Ronald Zwager, vorige week geopereerd aan zijn meniscus en voor het duel met Noad'67 de trainer van dienst.
Dat heeft Snoep naar alle waarschijnlijkheid naar aanleiding van het wedstrijdformulier ook geconcludeerd. Hij kent namen als Simon de Bruine, Luuk van Duijn, Leen IJzelenberg, Hidde van Duiijm, Barry Steenpoorte en Marcel Zwager ook. Immers, dit waren onder meer de spelers die, ondanks het Spaanse uitje van de eerste selectie, op het veld stonden. Zwager, die wel voorzichtig nadenkt over een toekomst als trainer maar nu nog veel te fanatiek (als speler) daarvoor is: ,,Perry is defensief ingesteld. Hij onderschat dit niet".
Met een 'B-keus' hield Duiveland zich keurig staande en liet zich niet verleiden tot rare dingen of Noad'67 de counter - want daar loerde ze op - te laten uitvoeren. De thuisploeg kreeg kansjes, maar goals bleven uit. Noad'67 legde de enige kans anderhalve minuut voor het einde van de wedstrijd er wel in en rekende zich al rijk (lees: in de stand van de derde klasse B op gelijke hoogte komen met de tegenstander van zaterdag 18 januari). Duiveland had het even te kwaad en maakte zich daarna nog een keer kwaad. Een aanval door het midden kwam terecht bij Ian Roks die net in het strafschopgebied stond. Oog in oog met de Noad'67-goalie ging de bal via het been van de keeper in het doel: 1-1 in de laatste seconden van de officiele speeltijd. Zwager: ,,Wij krijgen terecht een punt. Dit is het maximale. Meer kan ik er niet van zeggen. Top".