Martijn Dalebout, tegen Vlissingen weer succesvol namens Brouwershaven
Martijn Dalebout, tegen Vlissingen weer succesvol namens Brouwershaven Foto: Elize IJzenbrandt

Een zieke en een dolende scheidsrechter

In de wedstrijden die zaterdag wel doorgingen, eisten twee scheidrechters een hoofdrol op in duels met Schouwse ploegen.

De leidsman bij  Brouwershaven-Vlissingen (2-3) in de vierde klasse A kende de spelregels niet. De ploeg van trainer Danny Sandhövel, toch behoorlijk gehavend aan de twaalfde speeldag begonnen, leidde al na zeventien minuten met 2-0 en had er voor rust zelfs meer kunnen maken. Toch hield Vlissingen de schade beperkt en ging zelfs met 2-1 rusten waarna het na een uur 2-2 werd. Op het einde van de wedstrijd deed zich iets curieus voor. Brouwershaven-doelman Arnold Hanse trapte de bal uit maar vanwege de stormachtige wind waaide de bal zo over hem heen het doel in. De scheidsrechter dacht dat het een doelpunt was terwijl hij 'm had moeten afkeuren en volgens de reglementen een hoekschop had moeten geven. ,,De goal had niet mogen tellen", zei Sandhövel. Na afloop gaf de scheidsrechter zijn dwaling toe.
Bij Duiveland-Noad'67 in de derde klasse B haalde de fluitist het einde niet. Onderweg naar Oosterland was hij ziek geworden en moest tweemaal overgeven. Wonderwel bleef hij voor rust (0-0) overeind op het Oostersportpark, maar na rust moest hij de strijd staken. Twee minuten na de pauze spuugde hij opnieuw en werd besloten de wedstrijd te staken.
ZSC'62, poulegenoot van Duiveland, ging stevig onderuit in Krabbendijke. Trainer John Tahapary: ,,De omstandigheden waren niet echt in ons voordeel: kunstgras en veel wind. Daar ging Krabbendijke beter mee om dan ons. In de eerste helft had het net zo goed 4-4 kunnen staan maar het was 2-0 voor Krabbendijke. De tweede helft was van beide kanten slecht."

UITSLAGEN
ZATERDAGVOETBAL
Tweede klasse E:
MZC'11-Bruse Boys 2-0 (1-0 Rody Vermue, 2-0 Kyle van Tiggelhoven)

Derde klasse B:
Duiveland-Noad'67 0-0 (gestaakt in 47e minuut vanwege zieke scheidsrechter)
Krabbendijke-ZSC'62 4-0

Vierde klasse A:
Brouwershaven-Vlissingen 2-3 (1-0 Max Jonker, 2-0 Martijn Dalebout, 2-3 Arnold Hanse e.d.)