Zwagerloos Duiveland speelt weer 1-1 tegen een nummer twee

Wat hebben Tholense Boys, Halsteren en Klundert met elkaar gemeen? Ze speelden dit seizoen als nummer twee tegen Duiveland, kwamen alle drie achter met 1-0 en maakten uiteindelijk de 1-1.

Klundert was zaterdag de derde in een rij en had de opvallende serie in combinatie met de Oosterlandse ploeg kunnen doorbreken. Vooral voor rust had het alle kansen om twee à drie keer te (moeten) scoren. De missers braken de West-Brabanders in de tweede helft lelijk op. Duiveland-coach Rohan de Geus: ,,Klundert is iets volwassener, maar uiteindelijk zijn zij ook gewoon slordig. Ik dacht dat Klundert wel beter zou zijn". Hoewel een Zwagerloos Duiveland na de 1-1 van Klundert, ruim twintig minuten voor tijd, even wankelde, bleef de thuisploeg, door hard te werken en ook zelf op zoek te gaan naar de winnende goal, keurig op de been. Na de tiende speelronde staat Duiveland netjes zevende in de derde klasse B: een plaats in de middenmoot wordt naar alle waarschijnlijkheid ook haar deel na 26 competitiewedstrijden.
Na twee kansen (waarvan één op de paal voor een leeg doel) kwam Duiveland op 1-0 via een strafschop van Wouter de Jonge, die zulke buitenkansjes zelden laat liggen. Aanleiding was een overtreding op spits Luuk van Duijn (bij afwezigheid van Ronald Zwager) in het strafschopgebied. Klundert was alleszins van de kaart en nam het initiatief over Duiveland. Een paar keer kwam de thuisploeg goed weg, onder andere met een bal op de lat.
In de tweede helft gebeurde er in het eerste deel bijzonder weinig. In de 69e minuut maakte Klundert gelijk en kreeg ze drie minuten later een kans op een voorsprong. Hierna had Klundert wel een optisch overwicht, maar kon het team van trainer Marco van Dijnsen Duiveland-doelman Simon de Bruine nauwelijks meer echt verontrusten. Dat gold eigenlijk voor zijn Klundert-collega Yoeri van Wingerden. ,,Ik had meer verwacht van Klundert dan van ons", gaf De Geus aan. ,,Zij waren matig in de voortzetting. Met de ruimte erachter hadden we dat beter uit kunnen spelen. De 1-1 is een terechte uitslag. Uiteindelijk ben ik wel tevreden."
De sleutel tot een eventueel beter resultaat stond op het trapveldje naast de kantine. Een klein beetje voetballend met zijn zoontje keek Ronald Zwager toe. De laatste twee keer dat hij niet meedeed, verloor Duiveland. Een derde nederlaag bleef zoals hierboven beschreven uit, maar Zwager staat voorlopig wel blijvend aan de kant. Tijdens een training verdraaide hij zijn knie waardoor waarschijnlijk zijn meniscus schade heeft opgelopen. Zelf rekent de creatieve en scorende routinier rond begin maart 2020 weer te spelen, De Geus hoopt wat eerder. Hoe de trainer het precies gaat invullen de komende weken, weet hij nog niet. ,,Ronald is een gemis voor ons. Het wordt nog een beetje puzzelen."