Afbeelding

Onrust over verdwenen post

Algemeen

In Bruinisse is grote consternatie ontstaan rond de postbezorging. Of beter gezegd, het niet bezorgen. Want de afgelopen zes weken zouden er al tientallen poststukken niet bezorgd worden in het vissersdorp. Prominent Bruenaar Cees van Liere heeft zich erin vastgebeten.

Hij heeft de overtuiging dat het probleem niet bij de drie bezorgers in het dorp ligt. Volgens hem zijn er inmiddels tientallen klachten ingediend bij PostNL, maar zonder resultaat. Het gaat om abonnementen, bankafschriften, rouwkaarten en dergelijke. ‘’Je begrijpt dat dit onrust geeft bij de bewoners,” aldus Van Liere. Hij heeft ook de politiek op Schouwen-Duiveland al bestookt met de klachten. Volgens Van Liere heeft een medewerker van PostNL ook laten weten dat dit zeer uitzonderlijk is. ‘’Ze zeggen dat het goed komt, maar die post zie je niet meer terug natuurlijk.”

In eerste instantie was de gedachte dat het probleem zich alleen in de Dorpsweg afspeelde, maar volgens Van Liere betreft het ook andere wijken in het dorp. Van Liere zegt de directeur van PostNL uitgenodigd te hebben, maar verwacht niet dat die naar Bru komt.

Meer nieuws