Burgemeester Jack van der Hoek
Burgemeester Jack van der Hoek

Van der Hoek al langer bekend met affaire Schot

Algemeen

Burgemeester Jack van der Hoek is in juni vorig jaar al in een brief geinformeerd over de problemen, die ontstaan zijn tijdens de verbouwing bij wethouder Paula Schot. Die was zonder zich aan de regels te houden begonnen met een renovatie, waardoor grote (schade) ontstaan was bij haar onderbuurvrouw: stoffenwinkel de Draad. Van der Hoek heeft de brief nooit beantwoord. Pas in december werd Schot de wacht aangezegd met een dwangsom. Van der Hoek bevestigt noch ontkent de brief en wil er nu niets over zeggen.

De brief aan de burgemeester was geschreven door stadsgenote F. van Ranshuijsen, gedateerd op 6 juni 2023. Ze begint haar brief met: ‘’Wat schetst mijn verbazing als ik op 6 april de stoffenwinkel de Draad wil inlopen, de eigenaresse in tranen, vol van verdriet. De hele winkel, vloer, plafond, stoffen…alles is nat”.

Verder schrijft ze de burgervader: ‘’Mevrouw is dertien jaar geleden op een dramatische wijze weduwe geworden en bleef achter met drie jonge kinderen. Ondanks haar verdriet toch in staat een stoffenwinkel te starten (…) Bij de pakken neerzitten was voor haar ondenkbaar”.

De stoffenwinkel huurt de benedenruimte van wethouder Paula Schot, die het pand onder handen wilde nemen om er haar intrek in te nemen met haar gezin. Schot zou zich echter niet aan allerhande bouwvoorschriften gehouden hebben. De verbouwing loopt uit op een drama voor de stoffenwinkel. ‘’Mevrouw Schot ging de bovenverdieping verbouwen, inclusief een nieuw dak met als gevolg de lekkage in de winkel. Was dit een fout van de aannemer of een andere reden?”, vraagt de brievenschrijfster zich af. 

De eigenaresse, die niet meer met haar naam in de krant wil, liet aan de redactie van WereldRegio weten nooit iets gehoord te hebben van Schot en dus was ook de oplossing niet in zicht. Schot zou zich nooit hebben laten zien in de winkel.

Ranshuysen sloot haart brief af met: ‘’U als burgemeester van alle inwoners van dit mooie eiland, met een leuk winkelcentrum in Zierikzee. Hier moet toch een oplossing voor te bedenken zijn en misschien is bemiddeling van uw kant wenselijk”. Toen bleef het volgens Ranshuysen stil vanuit het gemeentehuis.

Burgemeester Van der Hoek doet er vooralsnog het zwijgen toe en gaat niet in op vragen van de redactie. Zijn reactie via zijn woordvoerder luidt: ‘’ Eerder is in het persbericht over het instellen van het integriteitsonderzoek aangegeven dat geen persvragen worden beantwoord gedurende het onderzoek. Op de gestelde vragen kan op dit moment dan ook niet worden ingegaan, in afwachting van de resultaten van het onderzoek’’. Wethouder Paula Schot zegt de brief aan de burgemeester nooit onder ogen gekregen te hebben.

Meer nieuws