Afbeelding

Boetes bij ophalen voedselpakketten

Algemeen

Parkeercontroleurs hebben vorige week controles uitgevoerd bij de Voedselbank aan de Zierikzeese Mulockstraat. Daar halen afnemers van de voedselbank hun pakketten op. Maar vier bezoekers gingen met een pakket én een boete van €104 euro naar huis.

Volgens woordvoerder Jaap Schoof van de voedselbank is er enkele jaren geleden een stilzwijgende afspraak gemaakt met de gemeente om op donderdag en vrijdag niet te controleren. Dan halen mensen hun voedselpakket op. ,,Maar het blijft natuurlijk de verantwoordelijkheid van de mensen zelf en wij kunnen ze niet compenseren, “ aldus Schoof. ,, Je zult de Voedselbank maar nodig hebben om rond te komen en dan een bon krijgen van meer dan €100.’’

De Blauwe zone is ingevoerd in de relatief stille wijk om te voorkomen dat door het invoeren van betaald parkeren in de stad mensen massaal in Malta zouden gaan parkeren. Die angst is niet uitgekomen. Het is er nog steeds gemakkelijk een plekje te vinden. Maar desalniettemin wordt er dus wel gecontroleerd. Alleen met een blauwe schijf mag er even geparkeerd worden. Maar dat doet dus niet iedereen. Een gevoelige financiële tik voor de bezoekers, die al geen cent te makken hebben.

Burgemeester Gerard Rabelink is verantwoordelijk voor de handhaving. Hij is desgevraagd met de volgende schriftelijke verklaring naar buiten gekomen. ,, Bij ons is geen afspraak bekend dat er niet gehandhaafd zou worden. In de blauwe zone mag met een blauwe schijf twee uur gratis geparkeerd worden. Ten tijde van de controle stonden er zes voertuigen geparkeerd. Vier met schijf en twee zonder. De bestuurder van één van de voertuigen kwam net aanlopen. Hij heeft een waarschuwing gekregen. Het zesde voertuig, waarvan de bestuurder niet was te vinden, heeft een bekeuring gehad.  Vanuit de gemeente zullen we een aantal blauwe schijven aan de voedselbank ter beschikking stellen die kunnen worden gebruikt door bezoekers die er geen hebben en ook niet kunnen betalen’’. Volgens Rabelink is er dus maar één boete uitgeschreven. De voedselbank spreekt dat tegen.

Meer nieuws