Actueel SD

Leerlingen bezoeken Windpark Krammer

De leerlingen van groep 8 van OBS De Meerpaal te Bruinisse waren woensdagochtend te gast in Windpark Krammer.

Dit bezoek was de afsluiting van hun project over duurzame energie. Een hoofdstuk over het opwekken van energie in het biologieboek was voor juf Yolande de aanleiding om zich samen met de klas te verdiepen in de verschillende manieren om energie op te wekken. Uitgebreid werden de voor-én nadelen van kernenergie en fossielen brandstoffen in de klas besproken. Overtuigd dat het roer om moet, zijn de leerlingen aan de slag gegaan om van karton een stad van de toekomst te bouwen. Innovatieve ideeën werden verwerkt op maquette. Zo werden fitnessapparaten aangesloten op een generator en waren de wegen voorzien van stroomopwekkers zodat de wrijving van de autobanden niet verloren zou gaan.

Het bezoek aan het windmolenpark als afsluiting was een interessante ervaring. De leerlingen kregen informatie over het opbouw en de werking van de windmolens. Een golf van verbazing ging door de groep toen verteld werd dat het hele park stilgelegd wordt als de zeearend, die vlakbij het park een jong heeft uitgebroed, in de buurt is. De leerlingen mochten ervaren hoe het is om in zo’n immense molen te staan.

woensdag 9 oktober 2019