Actueel SD

Keet verder zonder Keet

Na bijna vijftien jaar neemt presentator Cathy Kotoun (Keet) afscheid van de kinderconcertserie Keet in de kerk.

Een verandering van carrière maakte dat ze zich niet meer voor 100 procent kon geven aan de voorbereiding van de diverse afleveringen. Het betekent het afscheid van de bij kinderen zo populaire Cathy. Het afscheid vindt plaats in de eerste aflevering van het nieuwe schoolseizoen op woensdag 23 oktober om 9.00, 10.00, 11.00 en 13.00. Hiertoe wordt door een voorbereidingsgroep gewerkt aan weer een bijzondere manifestatie.
De werkgroep waarin Zeeuwse Muziekschool, basisscholen en individuele musici vertegenwoordigd zijn heeft na het bekend worden van het afscheid het inmiddels geplande seizoenprogramma geheel omgegooid. De overige drie afleveringen zullen staan in het teken van Op zoek naar een nieuwe Keet. Er zijn meerdere kandidaten om deze positie te bemachtigen en daarom zullen zij met elkaar de strijd aangaan in musiceren, zingen, presenteren, improviseren en muziekkennis. Daarbij zullen de kinderen ook actief betrokken worden zodat het niet alleen een groot spektakel wordt maar kinderen ongemerkt veel muzikale kennis zullen meekrijgen. De zoektocht naar de nieuwe Keet wordt geleid door wisselende interim-presentatoren. Diverse vakjury’s zullen worden ingeschakeld. Aan het einde van het seizoen hoopt de werkgroep de nieuwe Keet te kunnen begroeten.

woensdag 9 oktober 2019