Actueel SD

GroenLinks: ‘Mondragonboom illegaal gekapt’

GroenLinks in de gemeenteraad is van mening, dat de omstreden kap van de boom voor het nieuwe Mondragon in Zierikzee niet volgens de regels is gegaan.

Een verleende vergunning had nog gepubliceerd moeten worden op de gemeentepagina van WereldRegio, waarna het publiek nog zes weken bezwaar had kunnen maken tegen de kap. Dat is niet gebeurd. Snel na de eerste goedkeuring door burgemeester en wethouders is de boom in alle vroegte door bouwbedrijf Boogert neergehaald. GroenLinks wil weten of er op kosten van de ontwikkelaar een vergelijkbare boom wordt teruggezet en hoe dit incident in de toekomst kan worden voorkomen. Bekend is dat Boogert haast had met de kap, omdat volgens de bouwer de kraan anders niet weg kon

dinsdag 8 oktober 2019