Varia

Naar de film voor vrouwenrechten

De Soroptimistenclub Schouwen-Duiveland zet zich in voor de positie van vrouwen en doet dat vrijdag 11 oktober, met een bijzonder evenement in filmtheater FiZi in Zierikzee. Dan draait de film Sold.

De opbrengst wordt ingezet voor vrouwen in benarde situaties. Zo werken de Soroptimisten bij het project School for Justice samen met Free a Girl en hun ambassadeurs en ludieke acties als Look me Up. Een Nederlandse non-profitorganisatie met als doel de strijd tegen (kinder) prostitutie. Ze merkten dat alleen het bevrijden van de meisjes onvoldoende hielp om een volwaardig en zelfstandig leven op te bouwen. Vandaar dat een specifiek opleidingsprogramma is ontwikkeld waar de bevrijde meisjes een universitaire, HBO of beroepsgerichte opleiding volgen op het gebied van justitie, veiligheid, communicatie of sociaal-maatschappelijk werk.

De Soroptimisten hebben in Nederland de afgelopen twee jaar twee ton opgehaald, waarmee in India en Nepal drie scholen zijn gebouwd. De premiere van de film Sold is 8 oktober in Amsterdam. De film in FiZi begint om 20.00 uur. Reserveren kan via de site van FiZi en schouwenduiveland@soroptimist.nl.
Kaarten kosten €12.50

maandag 7 oktober 2019