Varia

‘Beetje man’ laat zich zien

Een beetje man komt zaterdag 12 oktober naar de tweede editie van de Mannendag in Zierikzee.

Op het Havenplein staat dan de Hercules Hold van Rondelasser. Dé manier om als man indruk te maken, waar daar draait het die dag in Zierikzee wel om natuurlijk. Initiatiefnemer is wederom Mark Koornneef van barbershop Van Dam. Zijn zaak is een mannen-domein en dat kan de stad wat hem betreft ook wel gebruiken. De onlangs gehouden modeshow is toch vooral voor dames interessant. Maar zaterdag de 12e draait het om stoere muziek van Grüss en Rebound, strakke pakken op Maat (Ronald Deurloo) en eten en drinken.

In de stad is ook een groot aantal tractoren te zien. Dit keer niet in optocht naar Den Haag uit protest tegen het kabinetsbeleid. Maar om te pronken. Zoals ook oldtimers van het eiland welkom zijn. Ze kunnen zaterdag spontaan het Havenplein oprijden tussen 11.00-12.00 uur. De mannendag is van 12.00-18.00 uur.

Er is van alles te beleven dus waarvan de Highland Games misschien wel het meeste tot de verbeelding spreken. Wat Mark Koornneef betreft wordt het een traditie in de stad. Ondernemers die zich willen aansluiten zijn in de toekomst welkom. Ze moeten zich wel zelf aanmelden. Volgens Koornneef is bij ieder bedrijf wel iets mannelijks te bedenken. Het komt aan op creativiteit.

foto: De Hercules Hold is dé uitdaging voor iedere man die zichzelf een beetje vent voelt.

maandag 7 oktober 2019