Sport

De Meeuwen verslaat na MZC’11 ook Bruse Boys

De Meeuwen doet de eilandelijk tweedeklassers voorlopig het meeste pijn. Op de eerste speeldag versloeg het met ruime cijfers MZC’11 en in de derde speelronde stal de Walcherse ploeg de zege bij Bruse Boys.

,,De gelukkigste ploeg heeft gewonnen”, reageerde Bruse Boys-coach Carlos de Jonge na de 0-1-nederlaag op sportpark Volharding. Bruse Boys-De Meeuwen was een gelijkopgaande wedstrijd met niet bijzonder veel kansen voor beide ploegen. Zo schoot Julian Nieuwland namens de thuisploeg in de eerste helft op de paal en kopte De Meeuwen na rust een goede kans naast. Hierna had de bal volgens De Jonge op de stip moeten liggen toen Sander van ’t Hof door De Meeuwen-goalie onderuit zou zijn gehaald. Drie minuten voor het einde kregen Rudo en Domenique van den Berge tijdens een scrimmage voor de goal van de tegenstander goede schietkansen, maar counterde De Meeuwen zich naar 0-1. ,,Wij hadden iets meer aanspraak op de zege mogen maken, maar dan moet je wel scoren”, vond De Jonge.
Op sportpark Den Hogen Blok had MZC’11 met name in de eerste helft moeite met een taai Walcheren, dat één van degradatiekandidaten lijkt te worden. ,,Walcheren zette in de eerste helft goed druk en wij konden daar moeilijk onderuit voetballen”, zag MZC’11-trainer Edwin Kriens. Na een 1-1-ruststand deed de Renesser coach wat omzettingen, ging het iets anders in de opbouw en de tegenstander het kruit verschoten waardoor MZC’11 makkelijk en verdiende met 4-1 zegevierde. Door de resultaten in Bruinisse en Zierikzee hebben beide teams nu zes punten; Nieuwenhoorn is alleen koploper in de tweede klasse E met negen uit drie.
In derde klasse B had ZSC’62 in Dinteloord een weinig prettige middag tegen Prinsenland dat ruim een helft met een man minder speelde. Na het wegzenden van een speler van de thuisclub bemoeide het publiek zich ermee en werd de wedstrijd zo’n vijftien minuten gestaakt. Met een man meer scoorde Robin Provoost 0-1. ,,Hierna ging Prinsenland bij elk duel de scheidsrechter beïnvloeden”, vertelde ZSC’62-oefenmeester John Tahapary. ,,Dat resulteerde in een groot aantal gele kaarten en wij gingen steeds minder voetballen. Uiteindelijk hebben we verloren omdat we ons hoofd er niet bij hielden. Voor ons was het een duidelijk leermoment.” Enkele kilometers verder in Zevenbergen kende Duiveland een zorgeloze middag tegen Seolto. De rode lantaarndrager werd met 0-4 opzij gezet. Na een slordige eerste helft zette Duiveland het duel naar haar hand. De derde treffer, een corner van Ronald Zwager in één keer erin, was de fraaiste.
De ‘buurman’ van de Oosterlanders in de vierde klasse A, SKNWK, is na drie speeldagen trotse koploper en zette die plaats met een 5-0-zege op Cadzand kracht bij. Absolute uitblinker heette Jarno Nieuwenhuize met vier treffers. Poulegenoot Brouwershaven behaalde een late zege in Nieuwland en houdt daarmee de maximale winst na twee wedstrijden. Voor en na de 0-1 raakte Brouwershaven de lat. Derhalve vond haar trainer Danny Sandhövel de winst wel verdiend. FC de Westhoek staat op de ranglijst tussen Brouwershaven en SKNWK na een nipte maar verdiende zege op Jong Ambon. ,,Wij hadden veel meer balbezit en het betere spel”, zag FC De Westhoek-trainer Steven Seedo. ,,Zij hebben geen kans gehad en wij scoren te weinig.” (foto Kees Bin)

UITSLAGEN
ZATERDAGVOETBAL
Tweede klasse E:
Bruse Boys-De Meeuwen 0-1
MZC’11-Walcheren 4-1 (1-0 Dylon Oosterboer, 2-1 Sander Backx, 3-1 Jesse van der Linden (op de foto met nummer 6), 4-1 Sander Backx)

Derde klasse B:
Seolto-Duiveland 0-4 (0-1 Thijs Rentier, 0-2 Robbert de Bruine, 0-3 Ronald Zwager, 0-4 Robbert de Bruine)
Prinsenland-ZSC’62 3-1 (0-1 Robin Provoost)

Vierde klasse A:
FC De Westhoek-Jong Ambon 2-1 (1-1 David van der Neut, 2-1 Mark de Feiter)
Nieuwland-Brouwershaven 0-1 (0-1 Mitchel Danker)
SKNWK-Cadzand 5-0 (Dion de Jonge 1-0, 2-0, 3-0, 4-0 en 5-0 Jarno van Nieuwenhuize)
WIK’57 vrij

zaterdag 5 oktober 2019