Sport

Schilperoort en Van Grunsen pakken goed door in finale HD5

Corné Schilperoort en Martijn van Grunsven hebben hun favorietenrol op het Open Zierikzeesch 30+-toernooi, dat de afgelopen week menigmaal door regenbuien werd geplaagd, waargemaakt.

In de eindstrijd van het mannendubbel 5 was het Zierikzeese koppel Ferry de Gans en Bruenaar Jan-Cees van der Stigchel, als tweede genoteerd op het ‘veteranentoernooi’ de baas. Dat lukte overigens pas na de eerste set die ze met 6-3 verloren. In het tweede en derde bedrijf toonden Schilperoort (rechts op de foto) en Van Grunsven (links) zich heer en meester op het smashcourt van LTC Zierikzee, de organiserende vereniging.
In het mannendubbel 6 waren de rollen tussen de eerste twee geplaatste duo’s precies omgedraaid. Ouwerkerker Piet Vreeke en Marcin Wojchiechowski (2) wonnen de eindstrijd van Bruenaar Ron Klein en Paul van Burg (1) uit Zierikzee: 6-1 7-5 (7-5). Don van Vliet en Raas Ayaz waren zondag op het Grevelingenpark de beste spelers in het mannendubbel 7. Mark Coomans en Remco Kooman verloren met 6-3 6-1 van Van Vliet/Ayaz. Van Vliet sloeg ook toe in het mannenenkel 7 door in de finale Peter de Roon te verslaan: 6-1 5-7 6-3.

zondag 18 augustus 2019