Actueel SD

Oosterlander gearresteerd voor betrokkenheid drugslab

Een 20-jarige inwoner van Oosterland is aangehouden voor betrokkenheid bij een drugslab.
Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een synthetisch drugslab dat op 3 juli van dit jaar werd aangetroffen in Esch. Daarnaast is hij ook verdachte in de zaak waar de politie op 19 juli een woning en schuur binnen viel in Rilland. Hier werden verschillende goederen, chemicaliƫn en afvalstoffen aangetroffen ten behoeve van de productie van synthetische drugs. Er hebben donderdag in verband met dit onderzoek op drie adressen doorzoekingen plaats gevonden.

In het drugslab in Esch werd amfetamine olie geproduceerd. Experts van de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) spraken van een groot lab. Zo werd er o.a. een ketel van 1000 liter aangetroffen en divers drugsafval waaronder afval van MDMA vervaardiging. In de woning werden een 49-jarige man uit Hengelo en een 40-jarige vrouw met de Hongaarse nationaliteit aangehouden. Zij zitten nog in voorarrest. In een schuur bij een woning aan de Duivenhoek in Rilland werden spullen zoals, ketels en tientallen jerrycans met chemicaliƫn zoals zoutzuur, methanol en restanten MDMA olie aangetroffen ten behoeve van de vervaardiging van MDMA (XTC). In hoeverre ook hier daadwerkelijk geproduceerd werd is nog in onderzoek.

vrijdag 16 augustus 2019