Sport

Eerste setverlies Kerkhove op Engelse bodem in zeven duels

In haar zevende duel op Engelse bodem heeft Lesley Kerkhove voor de eerste keer setverlies moeten incasseren.

Onoverkomelijk was het niet want de oud-Zierikzeese won gewoon weer. Na haar toernooizege (goed voor vijf winstpartijen) van afgelopen zaterdag in Woking speelt de 27-jarige tennisster deze week een Challenger in het Engelse Chiswick. Ook hier gaat het naar wens voor Kerkhove (foto) die net als vorige week als eerste is geplaatst. In de eerste ronde versloeg ze de Britse Holly Hutchinson (6-4 6-1) en donderdag was ze beter dan Alicia Barnett, ook een Engelse speelster: 6-7 6-2 6-0. In de kwartfinale treft Kerkhove Myrtille Georges. Deze Francaise was ze tijdens de finale van Woking in twee sets de baas. In de onderlinge ontmoetingen hebben beiden drie keer van elkaar gewonnen.

donderdag 8 augustus 2019