Actueel SD

‘Transferiumvervoer 3.0’

TCR-directeur Cees Hage noemt het zelf transferiumvervoer 3.0; de introductie van de BeachHub en Hopper.

Bussen in een nieuw jasje die toeristen van het transferium naar de campings of het strand brengen. Donderdagmorgen werd in bijzijn van wethouder Daniël Joppe (CDA) feestelijk gestart met dit door de gemeente aan TCR gegunde zomervervoer. De eerste passagier moest de plichtplegingen even afwachten alvorens ze verlaat kon instappen. Het leverde haar in ieder geval een ‘troostbolus’ van de wethouder op.

Op de bussen krijgen passagiers informatie over de Kop van Schouwen en worden ze ook gewezen op de gevaren van het Verklikkerstrand, waar al meer mensen verrast zijn door het snel opkomende water. Joppe zei blij te zijn met het vervoerssysteem. Ook met het feit dat studenten van de Hogeschool Zeeland het vervoer gaan volgen om zo nog meer maatwerk te kunnen leveren. Want er wordt nu vooral ingezet op vraaggestuurd vervoer. Geen onnodige kilometers dus.

donderdag 11 juli 2019