Actueel SD

Wethouder waarschuwt voor financieel zwaar weer

De gemeenteraad heeft een brief gekregen van wethouder Daniel Joppe (CDA) dat er financieel zwaar weer op komst is.

Het rijk gaat in 2021 het gemeentefonds tegen het licht houden. Van daaruit krijgen alle gemeenten geld van het rijk. In het meest sombere scenario wordt de gemeente Schouwen-Duiveland structureel gekort met twee miljoen euro per jaar. Dat komt dan bovenop de al aangekondigde bezuinigingsoperatie van drie miljoen structureel omdat de gemeenteraad de laatste jaren teveel geld is gaan uitgeven. Overigens kan de uitkering van het rijk ook nog beïnvloed worden door inkomsten van de gemeente, zoals de toeristenbelasting. En uitgerekend die is vorig jaar net fors verhoogd. Die extra inkomsten kunnen door een korting van het rijk dus (deels) verdwijnen.

woensdag 22 mei 2019