Actueel SD

Graafwerkzaamheden Oude Haven Zierikzee

Aannemingsbedrijf Van Gelder gaat, in opdracht van de gemeente, op vijf plaatsen om de Oude Haven in Zierikzee graafwerkzaamheden verrichten om de fundering te onderzoeken.

In mei 2018 hebben duikers de muren en funderingen van de Oude Haven onderzocht vanuit het water. Om een totaalbeeld te krijgen van de kwaliteit van de oude funderingen wordt de kade nu ook via de straatzijde onderzocht. Dit gebeurt door op vijf plaatsen zogenoemde proefsleuven te graven. De resultaten worden meegenomen bij het nog te ontwikkelen herinrichtingsplan voor de Oude Haven. Het plan moet er dit jaar nog liggen.

Aanstaande donderdag start Van Gelder in opdracht van de gemeente Schouwen-Duiveland met het graven van de eerste proefsleuf, dat zal ongeveer twee dagen in beslag nemen. Aan de hand van deze resultaten wordt gekeken wanneer de andere proefsleuven worden gegraven. Omwonenden worden persoonlijk geïnformeerd. De weekmarkt ondervindt geen hinder.

dinsdag 21 mei 2019