Actueel SD

‘Rookvrijstrand’ in Renesse

Als eerste strand in Nederland is komend seizoen een gedeelte van het strand in Renesse rookvrij; dat is althans het streven.

In een poging mensen bewust te maken van het effect van achtergebleven peuken op het strand, wordt een stuk strand als rookvrij aangemerkt. Door middel van informatieborden is een gedeelte van het strand, 500 meter tussen strandpaviljoen De Haven van Renesse en de strandopgang Scholderlaan, vanaf 1 juni taboe voor peuken. Theo Nieuwenhuizen, aannemer voor de strandschoonmaak daarover: “ Natuurlijk kunnen we het de mensen niet afdwingen, maar we hopen op  bewustwording van de strandbezoekers voor het probleem met sigarettenpeuken. En op een mooi en schoon strand kun je dan wel een begin maken.” Gedurende het seizoen zullen er op en rond dat stuk strand nog diverse ludieke acties gehouden worden, om de aandacht op het peukenprobleem te vestigen. Ook worden de drukke locaties op de stranden van Schouwen-Duiveland vanaf dit jaar extra gereinigd met een beachcleaner met een fijne zeef, speciaal voor peuken, kroonkurken en klein plastic afval.

maandag 20 mei 2019