Actueel SD

Koreanen enthousiast over getij Grevelingen

Een delegatie met Zuid-Koreaanse officials was enthousiast over de plannen voor getijde in de Grevelingen.

Ze waren afgelopen zondag op bezoek. Daar werden ze bijgepraat over de stand van zaken van het project Getij Grevelingen. In dit project wordt het plan voorbereid om beperkt getij terug te brengen in de Grevelingen om de waterkwaliteit te verbeteren.
h op vastgestelde waarden moet blijven.

Prof SeungSoo Chun van de Chonnam National University in Zuid-Korea nam het initiatief voor het bezoek. De delegatie bestond onder andere uit de president van de provincie Chungnam, de heer Seung-Jo Yang en diverse overheidsofficials en academici. Vanuit het project Getij Grevelingen werd de delegatie welkom geheten door wethouder Ankie Smit van gemeente Schouwen-Duiveland. Peter Maas van Staatsbosbeheer gaf een presentatie over het beheer van de Grevelingen en Paul Paulus van Rijkswaterstaat Zee & Delta presenteerde het plan Getij Grevelingen. Leden van de Zuid-Koreaanse delegatie presenteerden op hun beurt de plannen met het intergetijdengebied in de provincie Chungnam ten behoeve van herstel en ontwikkeling van estuaria aldaar.

Fotobijschrift:
Zuid-Koreaanse delegatie samen met wethouder Ankie Smit en vertegenwoordigers van werkverband Getij Grevelingen.

maandag 20 mei 2019