Actueel SD

Beatrix komt naar Dag van het Paard in Oosterland

Prinses Beatrix is op zaterdagmiddag 29 juni aanwezig bij de vijftigste editie van de Zeeuwse Dag van het Paard in Oosterland.
Gedurende de hele dag zijn er shows, keuringen, dressuur, springen, een mini-marathon en strijdwagen races. In totaal zijn er ruim zevenhonderd paarden aanwezig, waaronder Fjorden, Friezen, Shetlanders, Groninger paarden, rijpaarden en trekpaarden. Alle aanwezige stamboeken verzorgen in de middag een korte show in de hoofdring. Prinses Beatrix ziet tijdens haar bezoek onder andere een rassendefilé en een carrousel door Showgroep Friese Paard Faidra. Ook het Koninklijk Staldepartement verzorgt een presentatie. Prinses Beatrix is beschermvrouwe van de Koninklijke Vereniging Het Friesch Paarden-Stamboek.

maandag 20 mei 2019