Actueel SD

‘Brogum op huidige plaats houden en verkopen voor een euro’

Het bestuur van Brogum moet als een onderneming verder om het poppodium weer allure te geven.

De gemeente moet het oude pand aan de Julianastraat voor een euro aan het bestuur overdoen en eventueel garant staan voor een geldlening. Dat betekent dus dat Brogum op de plaats blijft waar het nu staat. Eerder nog wilde de raad het podium daar weg hebben. Zelf is de gemeente niet van plan er geld in te steken, anders dan vijfendertigduizend euro voor en nadere uitwerking van de plannen. Dat voorstel komt van Guusje Poot en Laurence Haack (beiden Leefbaar Schouwen-Duiveland) en Femke de Vries (GroenLinks). Burgemeester en wethouders hebben meer tijd nodig om de consequenties van deze plannen te onderzoeken. Wel is het de bedoeling dat het nog voor de zomer in de raad komt. Meer in WereldRegio van vrijdag.

dinsdag 14 mei 2019