Actueel SD

Rechtsgang Obase kost gemeente vier ton

De gang naar de rechter door openbaar onderwijskoepel Obase kost de gemeente vier ton.

Onlangs werd bekend, dat de rechter Obase ook in tweede instantie gelijk heeft gegeven in een financiële kwestie. Obase is al jaren van mening, dat zij bijna €175.000 is misgelopen door sluiting van het asielzoekerscentrum en het stopzetten van een ICT-project. In een overeenkomst is vastgelegd dat de gemeente dat verlies moest compenseren. Dat bestrijdt de gemeente niet, maar wel wilde de gemeente graag een verantwoording van de claim door de feitelijke kosten in kaart te brengen. Volgens wethouder Cees van den Bos (SGP en vandaag de dag onderwijs-wethouder) is die verantwoording nooit gekomen. Maar de rechter vindt dat dus geen reden om de gemeente niet tot betaling over te laten gaan. En het wrange is dat wat het openbaar onderwijs, krijgt, ook naar het bijzonder onderwijs moet. Met rente is dat nu twee keer twee ton. Van den Bos zegt niet in het besluit van de rechtbank te treden, maar zegt dat het wel ‘onrechtvaardig’ voelt en dat ,,we er als college niet blij mee zijn”. Van den Bos zegt dat partijen zo niet met elkaar om moeten gaan. ,,Aan de andere kant leert het ons ook dat wij ons werk goed moeten doen.”

dinsdag 23 april 2019