Actueel SD

Bescheiden uitkering uit Kazerneringfonds

Het Fonds van Kazernering in Zierikzee heeft Vijf aanvragen ontvangen, maar er maar twee gehonoreerd.

Tweehonderdvijftig euro ging naar de Koninklijke Harmonie Kunst en Eer te Zierikzee voor haar komende nieuwjaarsconcert, dat in het teken staat van het 190-jarig bestaan. De Bewonerscommissie De Veste, gevestigd aan de Manhuisstraat in Zierikzee, krijgt eveneens tweehonderdvijftig euro. De bestemming van het bedrag is de aankoop van een elektronische bingomachine.

Het Fonds dateert uit 1811 toen troepen moesten worden ingekwartierd in Zierikzee en daarvoor onder meer kazernes werden ingericht. Tot voor enkele jaren werden uit de rentebaten bedragen beschikbaar gesteld voor sociaal-culturele doeleinden in Zierikzee of gericht op inwoners van Zierikzee. Vanwege de lage rente moest het fonds deze uitkeringen noodgedwongen voorlopig stoppen. Echter, dankzij een gift, voortgekomen uit de Kiwanis-quiz, die in 2018 werd gehouden, kon het fonds de genoemde bedragen toekennen.

Het bestuur van het fonds wordt gevormd door een commissie van beheer, die gevormd wordt door Petri d’Anjou (PvdA) en Rutger Punt (CDA) als leden van de gemeenteraad en Margot de Pagter-ten Kate en Huib Uil. Administrateur van het fonds is Danny de Jonge.

dinsdag 23 april 2019