Sport

Bruse Boys benauwt koploper Terneuzense Boys

Een week na de ‘Zierikzeese’ overrompeling heeft ook koploper Terneuzense Boys kennis gemaakt met de ongekende dadendrang van Bruse Boys.

Op sportpark Volharding werd de Zeeuws-Vlaamse lijstaanvoerder van de tweede klasse E met 3-1 opzij gezet. Deze uitslag en de resultaten op de andere velden leiden er toe dat de ploeg van trainer Marco Groeneveld na de 23e speelronde alleen tweede staat op drie punten van Terneuzense Boys, dat nog wel een wedstrijd inhaalt (op 4 mei tegen MZC’11, dat zaterdag nogal onnodig in en tegen Krabbendijke verloor).
Bruse Boys begon met mogelijkheden voor Rick Jonker en Domenique van den Berge goed tegen Terneuzense Boys, maar kwam toch onverwacht op 0-1. ,,Daarna is het echt gatenkaas”, zag Groeneveld, ,,en hadden we met 0-2 of 0-3 achter kunnen staan.” In het laatste kwartier van de eerste helft draaide Bruse Boys de stand recht en om en ging ze met 2-1 rusten. Het eerste kwartier na de pauze speelde Bruse Boys naar de mening van de Goese coach ‘geweldig’. Echter, volop kansen deden de wedstrijd nog niet op slot gooien. Terneuzense Boys kreeg een kans op 2-2 en na wat wissels en omzettingen kreeg de thuisploeg weer grip op de wedstrijd. Middels een penalty bezorgde Johan Vroegindeweij zijn team alsnog een driepunter. ,,Het was een leuke wedstrijd met twee ploegen die wilden voetballen”, aldus Groeneveld, die benadrukte dat zijn ploeg nog helemaal niets heeft met betrekking tot het bereiken van de nacompetitie.
In de derde klasse behaalde ZSC’62 drie belangrijke punten tegen Klundert, maar hadden de Scharendijkenaren de ‘pech’ dat Noad’67 (ten koste van DHV) dat ook deed waardoor beide ploegen nu 26 punten hebben. Eén van de twee staat over drie speeldagen op de twaalfde plaats, die één van beide veroordeeld tot het spelen van nacompetitie voor lijfsbehoud. Over de totstandkoming van het resultaat tegen Klundert had ZSX’62-trainer John Tahapary niets dan lof. ,,We hadden de wedstrijd in handen. Er voor elke bal gevochten en dan is ZSC’62 op z’n sterkst. Dit niveau nog drie wedstrijden volhouden.”

UITSLAGEN
ZATERDAGVOETBAL
Tweede klasse E:
Bruse Boys-Terneuzense Boys 3-1 (1-1 Rick Jonker, 2-1 Domenique van den Berge, 3-1 Johan Vroegindeweij (penalty)
Krabbendijke-MZC’11 3-2 (0-1 Sander Backx, 0-2 Rody Vermue) – (verslag later op deze site)

Derde klasse B:
ZSC’62-Klundert 4-2 (1-0 Mike de Voogd, 2-1 Michiel Schipper, 3-1 Barry van der Stel, 4-2 Jos Erades)

 

Vierde klasse B:
DWO’15-Brouwershaven 3-1 (Robin van Mourik)
VVC’68-FC De Westhoek 2-2 (1-1 Kevin Veerhoek, 1-2 Gijs van Duijvenbode)
SKNWK-Waarde 4-4 (1-2 en 2-2 Jarno van Nieuwenhuize, 3-2 Remco van den Berge, 4-4 Simon van Dongen
SPS-WIK’57 2-0

zaterdag 20 april 2019