Sport

MZC’11-Bruse Boys: o.a. flink SKNWK-gehalte en ‘thuiscomplex’

Memorabel. Historisch. Totaal niet zien aankomen. Het zijn slechts enkele typeringen die nagalmen uit de derby tussen MZC’11 en Bruse Boys. De wedstrijd leverde ook enkele leuke feitjes en weetjes op.

De 1-7 was de grootste uitzege van Bruse Boys in haar geschiedenis van de tweede klasse. De uitoverwinning paste ook precies in het patroon van de uitslagen tegen elkaar. In het seizoen 2014/2015 won Bruse Boys met 1-4 bij MZC’11 en zegevierde MZC’11 met 1-2 bij Bruse Boys. Dit seizoen deed MZC’11 dat ook, maar dan met 0-1. De goals bij de 1-4 werden namens ‘Bru’ gemaakt door Mats Willemse, Domenique van den Berge (2) en Martijn Backx.
Alle drie stonden afgelopen zaterdag op het (kunstgrasveld) veld van sportpark Den Hogen Blok. Willemse en Van den Berge troffen even vaak doel als vier seizoenen geleden. Backx maakt halverwege de tweede helft zijn rentree. In augustus 2014 viel hij uit als speler van Bruse Boys, nu is hij MZC’11-speler.
Backx was niet de enige voormalige SKNWK-voetballer die op het veld stond. Zijn jongere broer Sander en doelman Mike Bakker (foto) waren basisspelers bij MZC’11, Julian van Nieuwenhuizen was zaterdag rechtsback bij Bruse Boys. (foto Kees Bin)

maandag 15 april 2019