Actueel SD

Tweede reddingswaterscooter voor Strandreddingsbrigade

De zomer is in aantocht en net als alle recreatieondernemers is de strandreddingsbrigade bezig met de voorbereidingen voor de zomer.

De lifeguards langs de Schouwse kust krijgen dit jaar de beschikking over een tweede reddingswaterscooter. Met de reddingswaterscooter kan zeer snel gereageerd worden bij gevaarlijke situaties of incidenten. Dat is niet alleen op het water, maar bij incidenten op het strand. ,,Soms is een vaartuig het snelste middel om bij een ongeval te komen. Zeker wanneer het strand vol ligt, en er veel recreatieverkeer naar de stranden toe is. De topsnelheid van de waterscooters ligt op 80km per uur” licht Jesse van Meggelen, voorzitter van de strandreddingsbrigade toe.

De vrijwillig lifeguards volgen een intensieve training om de waterscooter veilig te gebruiken. ,,Overigens hebben we altijd ruimte voor enthousiaste vrijwilligers” aldus Van Meggelen. ,,En met een beetje doorzettingsvermogen kunnen ook nieuwe vrijwilligers over een tijdje ook mee met dit geweldige reddingsmiddel.”

Meer informatie over het werk van de strandreddingsbrigade en informatie om vrijwilliger te worden is te vinden op www.strandreddingsbrigade.nl

zondag 14 april 2019