Sport

Kriens: ,,Het is nooit een derby geweest”

,,Het is een nooit een derby geweest”, waren de eerste woorden van MZC’11-trainer Edwin Kriens na de ontluisterende 1-7-nederlaag tegen Bruse Boys.

Sterker nog, het is nooit een echte wedstrijd geweest. Na nog geen vijftig seconden stond de 0-1 op het scorebord van sportpark Den Hogen Blok. Bruse Boys-aanvoerder Johan Vroegindeweij, die zelf tweemaal vanaf elf meter raakt schoot: ,,Het plan van MZC’11 kon na 0-1 helemaal in de wasmand. In de eerste tien minuten hadden we heel veel overwicht, al vond ik dat MZC’11 best goed omschakelde in de counter. Maar de rest van de eerste helft vond ik niet zo hoogstaand. Helemaal niets zelfs. Voor rust hadden we al 0-3, 0-4 en 0-5 moeten maken. Na 0-3 en de 0-4 was het geloof bij MZC’11 er helemaal uit.”
Kriens: ,,Na tien minuten was het klaar. Bij 2-0 weer je dat het heel moeilijk wordt. Wij scoren moeilijk en zij hebben geweldig scorend vermogen voorin. Dan wordt het bijna een mission impossible. Na rust wilden we wat forceren met drie verdedigers, maar toen het snel 0-3 werd was het gewoon klaar”. Overigens, zo zag Kriens en zo gaf ook Domenique van den Berge zelf toe, ging aan het doelpunt van de Bruse goalgetter hands vooraf. ,,Dat was slecht geïnterpreteerd door de scheidsrechter. Hij deed wel meer dingen waar ik niet mee eens was, maar”, benadrukte de Renesser coach, ,,daardoor hebben we niet verloren. We hadden de intentie het Bruse Boys zo moeilijk mogelijk te maken, maar we waren gewoon niet sterk genoeg aan de bal. We hadden weinig diepte en dan is moeilijk kansen creëren.”
Over Bruse Boys sprak Kriens niets dan lof. ,,Als Bruse Boys compleet is, is het een goed team met goed voetballend vermogen in hun spel. Zover zijn wij niet. Nog niet.” De winnende coach, Marco Groeneveld, zei het volgende: ,,Het was dik verdiend. Soms valt alles op zijn plaats en vandaag was zo’n dag. Eigenlijk valt er niet zo veel over te zeggen. Er was geen twijfel mogelijk. Dat heeft iedereen kunnen zien.”

zaterdag 13 april 2019