Sport

Duiveland moeizaam naar titel

De titel in de vierde klasse B voor Duiveland is binnen, maar het kostte tegen buurman SKNWK wel de nodige moeite.

,,Een punt voor SKNWK was verdiend geweest”, sprak Duiveland-coach Rohan de Geus na zaterdag op het Oostersportpark het kampioenschap binnengehaald te hebben. ,,Het ging heel moeizaam bij ons. SKNWK speelde prima en wij, ook door een stukje zenuwen, matig. SKNWK kreeg een super grote kans op 2-2 en ik denk dat wij bij 1-0 een penalty hadden moeten hebben.” SKNWK-trainer Ralph Zegers kon bevestigen dat zijn team de huid duur had verkocht. ,,We waren niet minder, maar kwaliteit hè.”De goals voor Duiveland werden gemaakt Joran Maliepaard, de spits die dit seizoen bijna elke wedstrijd doelpuntte.
In dezelfde afdeling boekte Brouwershaven de tweede zege van het seizoen. Op eigen terrein werd er met 2-1 van Rillandia gewonnen. De punten van de eerste zege zijn overigens wel geschrapt vanwege het terugtrekken van Hansweertse Boys.
ZSC’62 liep tegen DHV, dat nacompetitie om lijfsbehoud nauwelijks meer kan ontlopen, onnodig tegen de lamp. Door de 1-0-nederlaag blijven de Scharendijkenaren op gelijke hoogte met Noad’67 en lijkt het er op dat deze twee teams elkaar gaan bestrijden voor het tweede ticket in diezelfde nacompetitie. ,,We hebben teveel kansen laten liggen”, zag ZSC’62-trainer John Tahapary, ,,en vervolgens liepen we drie minuten voor tijd tegen een doelpunt op. Het was niet verdiend maar wel de realiteit.”

UITSLAGEN
ZATERDAGAMATEURS
Tweede klasse E:
MZC’11-Bruse Boys 1-7 (0-1 Domenique van den Berge, 0-2 Mats Willemse, 0-3 Johan Vroegindeweij (penalty), 0-4 Domenique van den Berge, 0-5 Johan Vroegindeweij (penalty), 1-5 Sven Heijboer (penalty), 1-6 Julian Nieuwland, 1-7 Rick Jonker)

Derde klasse B:
DHV-ZSC’62 1-0

Vierde klasse B:
Duiveland-SKNWK 2-1 (1-0 Joran Maliepaard, 1-1 Robbert Padmos, 2-1 Joran Maliepaard)
FC De Westhoek-Vosmeer 2-2 (1-0 en 2-0 Mark de Feiter,
ASV Brouwershaven-Rillandia 2-1 (1-0 Cas van der Meer, 2-0 Martijn Dalebout)
WIK’57-Vrederust 0-4

 

zaterdag 13 april 2019