Actueel SD

Lisiduna Haamstede wordt hotel Ter Zand

Begin maart is begonnen met de sloop van manege Lisiduna in Burgh-Haamstede.

De manege aan de Hogeweg was al lange tijd buiten gebruik en het vinden van een nieuwe bestemming voor deze locatie had heel wat voeten in de aarde. Nadat een aantal eerdere plannen van eigenaar DPP Projectontwikkeling door de gemeente was afgekeurd, is er nu toestemming voor de bouw van een kleinschalig hotel in het hogere segment.

,,De locatie aan de Hogeweg, recht tegenover de entree van de Domeinen en Zeepeduinen, leent zich daar uitstekend voor” aldus Marco Bij de Vaate, directeur van DPP. ,,Het plan is ingepast binnen de omringende bebouwing, waarvan de bestemming grotendeels wonen en logeren is. Bovendien heeft het verdwijnen van de manege als bijkomende voordelen het tegengaan van verrommeling, het terugdringen van de stikstofuitstoot en elimineren van de stankcirkel.”

Het hotel gaat bestaan uit twee centrale gebouwen aan de straatzijde, bestaande uit één bouwlaag met een kap. Hierin komen de entree met lounge en 49 hotelsuites. Daarachter komt het centrale parkeerterrein, en daar weer achter worden 32 vrijstaande gardensuites in een tuinsetting gerealiseerd. De bebouwde oppervlakte (ca. 2000 m2) van het terrein is in het huidige plan beduidend lager dan de planologische mogelijkheden (ca. 5500 m2), zodat er veel ruimte is voor groen: een grote tuin met waterpartijen, die aan de zijde van de N57 overgaat in een kleinschalig natuurgebied met wandelpad. Het totale project omvat 3,6 hectare.

Bij de Vaate: ,,Het hotel krijgt de naam Ter Zand en wordt een zgn. boetiekhotel. Dat is een kleinschalig hotel dat een luxueuze, eigenzinnige maar ook intieme sfeer heeft. Boetiekhotels worden gekenmerkt door een persoonlijke stijl en accommodatie, dat streven we na in de uitvoering van de verschillende gebouwen. De vormgeving van het hotel en de stijl van inrichting zullen eerder het gevoel van een herenhuis of villa geven in plaats van een hotelsfeer. Ter Zand krijgt geen traditionele receptie en ook geen grootschalige voorzieningen, zoals een openbaar restaurant of wellness. Het hotelmanagement van het naastgelegen Grand hotel Ter Duin zal de exploitatie op zich nemen”.

De ontwerpen voor hotel Ter Zand zijn inmiddels goedgekeurd door de Welstandscommissie. Deze zomer wordt gestart met de verkoop van de 32 gardensuites aan particuliere beleggers, het voorste gebouw met in totaal 49 hotelsuites is verkocht aan een eindbelegger.
DPP Projectontwikkeling is momenteel in onderhandeling met verschillende aannemers en gaat ervan uit dat na de zomer begonnen kan worden met de bouw.

woensdag 13 maart 2019