Actueel SD

Sporthallen sportcentrum Westerschouwen per direct dicht

De twee sporthallen van sportcentrum Westerschouwen zijn met onmiddellijke ingang gesloten. Dit heeft de eigenaar van het sportcomplex in Burgh-Haamstede, Resort Haamstede, dinsdag besloten.

Het restaurant blijft overigens wel open. Het per direct sluiten van de twee sporthallen heeft te maken met de veiligheidsnormen. In een onderzoek naar aanpassingsmogelijkheden is vastgesteld dat de hallen, gebouwd onder de veiligheidsnormen die golden van 1972 tot 1992, niet meer voldoen aan de huidige eisen. Hans Neijman, directielid van Resort Haamstede, zegt hierover het volgende: ,,We nemen geen enkel veiligheidsrisico. Hoe klein de kans ook is. Gelet hierop hebben wij onmiddellijk contact gezocht met de gemeente. In goed overleg hebben we nu besloten de hallen te sluiten”. Gerard Rabelink, de burgemeester van Schouwen-Duiveland, is dinsdag ge├»nformeerd door het besluit van de eigenaar en ondersteunt hun beslissing de hallen dicht te doen.

dinsdag 12 maart 2019