Sport

Blessure De Bruijn doet Delta Sport/EOC meer pijn dan verlies

Met een vreselijke kerm liet Koen de Bruijn weten dat het meteen flink mis was. En ach, die nederlaag (20-25) tegen Habo’95 kon er dan nog wel bij.

Niet dat het verlies, zondag in de Middelburgse sporthal De Sprong, vooraf was ingecalculeerd. Trainer Jansen en zijn spelers hielden er tijdens de achttiende speelronde in de tweede divisie B wel ernstig rekening mee. De tekenen van verlies tekenden zich al snel af. Habo’75, met het DWS van oud-Zierikzeeënaar Thijs van Splunder, Witte Ster en Oliveo, in de race om het kampioenschap. Hoewel Jansen er voor gewaarschuwd had, kwam Habo’75 betrekkelijk eenvoudig op 1-7. De ruststand was met 8-12 nog acceptabel te noemen, maar na acht minuten in de tweede helft was het verschil negen treffers: 10-19. Vervolgens ‘kabbelde’ de wedstrijd naar het einde. ,,Ze zijn gewoon beter”, hoefde Jansen niet veel woorden vuil te maken aan de nederlaag. ,,Het is geen klein krachtsverschil meer. Kijk naar de ranglijst: zij hebben 26 en wij 6 punten.”
De Bruijn maakte dus het einde van de wedstrijd niet mee. Na ruim drie kwartier spelen landde hij in een duel ongelukkig op de vloer waarbij hij zijn knie zwaar blesseerde. Wat er precies mis is met dat gewricht wordt komende week duidelijk. Dat Delta Sport/EOC hem voor dit seizoen niet meer kan inzetten, lijkt zeer waarschijnlijk. Het pas ongelukkigerwijs in het seizoen wat de beste Zeeuwse handballers doormaken. Er gaat bijna geen week voorbij zonder een blessure van één van de spelers die het team moeten dragen. Niet verwonderlijk dat Delta Sport/EOC vanaf de eerste weken onderaan bungelt. Het is echter nog steeds niet gespeeld, maar een klein wonder voor lijfsbehoud is zeer nodig.
Doelpuntenmakers Delta Sport/EOC: Brendan Meulmeester 8, Ruben Bos 5, Kevin Meulmeester 3, Bart Koetje 2, Jesse Schrik, Denzel Bos

zondag 17 februari 2019